Svenska falskmyntande storbanker kommer bli annex till EU:s falskmyntande storbanker om Sverige måste anta euro som valuta

Min mer kreativa blogg:

The possibility to use a Boolean sphere in order to create a Von Neumann universal constructor

——————–

Det kan vara bra om man förstår lite rudimentärt hur clearingsystemet mellan bankerna  fungerar för att kunna förstå mitt resonemang nedan. Kanske kan det vara bra att läsa det här om man tycker nedan verkar kryptiskt:

Hur storbankernas skuldslavsystem mekaniskt är uppbyggt

I det inlägget förklarar jag varför det inte kan finnas så många banker som sköter clearingen på Riksbanken:

Skälet till att det inte kan vara så många banker i clearingen är att komplexiteten i betalsystemet växer med varje ny bank då varje bank har sitt eget kundkontosystem.  Bilden nedan visar komplexiteten och betalningsvägarna vid clearingen bara inom de fem storbankerna.

12

Mängden betalningsvägar för n-banker blir då 6b2be63a1b8e310465d1b538e2d7d71b11 – dvs det blir massor fler vägar bara man lägger till en endaste bank. Och all denna extrema överkrånglighet för att du och jag ska kunna betala varandra genom konton. Låg ditt och mitt konto direkt på Riksbanken och innehöll kronor skulle jag kunna betala dig direkt och alla ovan betalningsvägar kunna skrotas.

Jag tycker ovan bild liknar alkemi och Bank of Englands fd chef Mervyn King har också jämfört bankernas verksamhet med alkemi (sid 19):

”For a society to base its financial system on alchemy is a poor advertisement for its rationality.

Mao kan det bara finnas ett fåtal banker som sköter clearingen på Riksbanken – resten av alla banker är annex, dvs tier2 banker, till storbankerna. Dessa tier 2 banker har inga egna konton på Riksbanken som de kan sköta clearingen med (de kan förvisso ha Riksbankskonton, såsom JAK, men de är utslängda från clearingen). För att var en del av betalsystemet måste dessa tier2 banker ha konton på någon av storbankerna som är med i clearingen på Riksbanken. Lättast att förstå detta är nog att kolla in bilden nedan

341

Om Sverige övergår till euro kommer troligen inte någon av de svenska bankerna kvala in till att sköta clearingen på ECB. De svenska storbankerna kommer bli annex, dvs tier2 banker, till Deutsche bank eller någon av de andra stora europeiska storbankerna på samma sätt som t.ex ICA banken idag är ett annex till SEB.

Varför skulle svenska storbanker gå med på en sådan degradering? Jo, då hela banksystemet är ett stort pyramidspel råder samma lagar som för alla pyramidspel – det kan bara fungera så länge det växer. Pyramidspelet i Sverige har nått skuldmättnad och svenska banker kommer krascha förr eller senare så de svenska storbankerna har inget val än att få Sverige att gå över till euro  om deras pyramidspel ska skyddas.

Kanske ska Riksbankens förslag om att införa digitala E-kronor ses som ett hot mot storbankerna då införandet av E-kronor skulle innebära att det kan bli digitala bankrusningar mot bankerna (mao pyramidspelet faller). Om inte storbankerna går med på att bli annex till de europeiska storbankerna genom att Sverige inför euron kommer Riksbanken punktera pyramidspelet genom att införa E-kronan. Jag beskrev hur E-kronan skulle punktera bankernas pyramidspel här:

Riksbankens införande av E-kronan kommer sätta bankerna i konkurs och ploppa bobubblan

För Riksbanken är förbannat medvetna om att de kan ersätta hela alkemin och överkrångligheten med clearingsystemet med E-kronor där alla helt onödiga betalningsvägar tas bort från clearingen:

”Precis som sedlar och mynt kan pengarna användas utan en mellanhand. Det avslöjar vice riksbankschefen Cecilia Skingsley”
”Det är ett statligt alternativ för den som inte kan, inte vill, eller inte får tillgång till de kommersiella bankernas betalningstjänster.”
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6564086

Tillägg:

Tycks som om det blir en huggsexa om Euro/pund-clearingen efter Brexit. Tydligen har clearingen sköts i London men nu slåss storbankerna i EU-länderna om att ta över denna parasitverksamhet:

Germany, France and Italy have got the knives out in a vicious scrap to secure control over the multi-trillion pound euro clearing industry after the UK leaves the EU.

Currently the City of London acts as the main clearing base for transactions carried out using the single currency, an industry estimated to be worth £736 billion a day.

EU in turmoil as members turn on each other in vicious scrap for UK’s lucrative euro trade

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

9 thoughts on “Svenska falskmyntande storbanker kommer bli annex till EU:s falskmyntande storbanker om Sverige måste anta euro som valuta

 1. La till:

  Kanske ska Riksbankens förslag om att införa digitala E-kronor ses som ett hot mot storbankerna då införandet av E-kronor skulle innebära att det kan bli digitala bankrusningar mot bankerna (mao pyramidspelet faller). Om inte storbankerna går med på att bli annex till de europeiska storbankerna genom att Sverige inför euron kommer Riksbanken punktera pyramidspelet genom att införa E-kronan. Jag beskrev hur E-kronan skulle punktera bankernas pyramidspel här:

  Riksbankens införande av E-kronan kommer sätta bankerna i konkurs och ploppa bobubblan

  • För Riksbanken är förbannat medvetna om att de kan ersätta hela alkemin och överkrångligheten med clearingsystemet med E-kronor där alla helt onödiga betalningsvägar tas bort från clearingen:

   Visst är det spännande!
   ”Precis som sedlar och mynt kan pengarna användas utan en mellanhand. Det avslöjar vice riksbankschefen Cecilia Skingsley”
   ”Det är ett statligt alternativ för den som inte kan, inte vill, eller inte får tillgång till de kommersiella bankernas betalningstjänster.”
   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6564086

 2. En liten notering bara gällande första bilden. Den gröna texten borde ändras till ”Gröna pilar=överföringar av kronor mellan Riksbankskontona.” ist för Röda pilar=överföringar av kronor mellan Riksbankskontona.

 3. Jag öppnade ett konto på SBAB på grund av bankernas fiffel och en
  minu ränta! Tjoho, men har ännu inte fört över några av Handfattipankens ”skulder” till SBAB eftersom jag inte kan ta mig ur tänket ” varför jag skall bidra till ett korrupt system”?

  Men nu är det ju så att för att få ut kronor i tyg och plåt( bananlandet svärje har nu devalverat så mycket att det kostar 15 öre att tillverka den nya koppar överdragen stål krona) från SBAB så måste jag göra en transfer från SBAB till ”vald bank” vilket i sig är ju helt groteskt
  eftersom poängen för den som sparar på SBAB är att slippa oligarkerna helt.

  Sen har det visat sig att i ledningen för SBAB sitter det ett gäng från Swettpank, Norea och Handfattipanken så om de går omkull eller får finansiella problem så kommer staten med omedelbar verkan att ta pengar från SBAB och ge till bankerna via den så kallade ”bail in”
  så SBAB är ju lika mycket skit som alla andra banker.

  SBAB har även satt upp en http://forlustgeneratorn.se/

  Om jag nu vill köpa nått av bonnagubben en gammal traktor för 1500 spänn så kommer ju inte han att acceptera 1500 e-kronor, han är ju så pass bonnaförnuftig att förstå att det inte finns nått värde i E kronor utan att dessa endast är digitala och kan ändras till 0000kr
  närhelst oligarkråttorna på banken så känner för det.

  https://www.bis.org/

  Svergie var instrumentiell till att BIS skapades så hur låter det bakom de stängda dörrarna hos BIS gällande E valutor? Det skulle vara spännande att få höra!

  • Jo, SBAB är ingen skillnad då man inte kan utföra betalningar från deras konton. Så du har rätt i att man måste överföra SBAB:s skulder (dvs ditt kontoinnehav) till en av de fem storbankerna (varvid SBAB måste ersätta mottagande banken genom att överföra motsvarande belopp genom riksbankskontona).

   SBAB:s fd vd Carl-Viggo Östlund fick sparken för att han ville införa betaltjänster. Storbankskartellen är måna om sitt kartellmonopol på betalsystemet genom RIX.
   https://www.svd.se/sbab-vd-far-sparken

   JAK är i princip i samma sits som SBAB. Men JAK har fixat så man kan betala genom deras konton. Det skulle i teorin kunna innebära att man skulle kunna gå förbi storbankernas betalsystem genom att alla har konton på JAK. För om betalningar mellan två kundkonton i samma bank sker så är det en helt intern pryl där clearingen på Riksbanken genom storbankerna inte behövs. Vi skull då fortfarande byta JAK:s bankskulder mellan våra konton men då JAK är en 100% reserv bank skulle de ha täckning för varje skuld till kontoinnehavarna. Dvs det skulle vara en variant av Chicagoplanen.

   Då de andra bankerna inte har i närheten av full täckning skulle bankerna få stänga luckan illa kvickt om en sådan digital bankrusning sker där alla flyttar sina konton till JAK.

   Troligen är dock JAK ännu för liten för att kunna administrativt fixa alla betalningar.

   Kanske ska rita det där någon gång. Lättare att förstå om man kluddar ned det.

   Jo, det är så absurt parasitärt korrupt det bara kan bli. Och jo, det skulle vara intressant att höra hur BIS resonerar.

 4. Kapitalismen och därmed bankerna kommer falla på eget grepp i framtiden. Men tyvärr kommer det ta tid, så varken du eller jag kommer få uppleva det. Inte heller våra barn.
  // Kao

  • Japp, som ekonomiprofessor Michael Hudson påpekat är den jistoriska cykeln

   Parasiterna skaffar sig a skuldslavar genom bedrägerier och korruption av utbildningsväsendet, media och politikerna —–> Skuldslaveriet och parasitismen når en mättnadspunkt där den verkliga ekonomin inte längre kan bära mer—–> Skuldslavarna gör revolt och befriar sig från skuldslaveriet samt omfördelar parasiternas egendom ——> Parasitismen blir under en tid mindre——-> Parasiterna återtar smygande makten över media, utbildning och politiken——>Parasitismen och skuldslaveriet ökar igen., varvid cykeln startar om.

   Enligt Hudson har de har den här cykeln hållit på i tusentals år. Konstigt nog (eller kanske inte) så missade Marx denna historiska rundgång i sin materialistiska deterministiska historiebeskrivning. Kanske var det ett medvetet blundande från Marx sida – enligt anarkisten Bakunin stödde bankirerna kommunismen då Marxismen grundade sig på samma centralstyre som bankirmaffian använder sig av för sin parasitism.

   • Visst verkar den ekonomiska historien återupprepa sej, men det betyder inte att den MÅSTE göra det. Kanske tänkte Marx så?
    —-
    Tyvärr kommer varken du eller jag få uppleva den ekonomiska revolutionen, men kanske våra barn?
    // Kao

Kommentarer inaktiverade.