En skuldslav är alltid bankens tillgång

Min mer kreativa blogg:

The possibility to use a Boolean sphere in order to create a Von Neumann universal constructor

——————–

”It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends upon his not understanding it!”

—Upton Sinclair

 

Nationalekonomer är nog den mest hjärntvättade yrkesgruppen som finns. Ekonomerna hjärntvättas till att tro att då någons skuld är en annans tillgång så kan man skita i att ta hänsyn till mängden skulder i samhället. Låtsasnobelpristagaren Krugman har till t.ex hävdat detta vansinne i en debatt med ekonomiprofessor Steve Keen. Ekonomer har medvetet gjorts trögtänkta – för ekonomer är det en dygd att inte tänka själv.

Givetvis är det sant att en persons skuld är en annan persons tillgång. Det har varit sant i tusentals år. Under Romartiden kallades skuldslavskontraktet för Nexum och skuldslaven kallades Nexus – skuldslaven var fordringsägarens tillgång.  Idag kallas skuldslavskontraktet för ”bolån” och skuldslaven kallas ”bostadsägare”. Men ägandeförhållandet är det samma – under Nexum var skuldslaven ägd av fordringsägaren – idag äger bankerna skuldslavarna som kallas ”bostadsägare”. Samma argumentering kan göras för staten då staten också  är satt  i påhittad  skuld till  bankerna. Och då vi alla betalar skatt för att betala av de påhittade skulderna är hela samhället satt under ett skuldslavskontrakt, Nexum, till bankerna – vi är alla Nexus, skuldslavar, åt bankerna – som sagt, om inte annat så genom skatten.

Är det, med tanke på ovan, någon som då är förundrad över att inloggningssystemet som bankerna och Riksbanken använder sig av heter just Nexus? (jag ställer inte frågan till trögfattade ekonomer – de fattar inte ens frågan så det är meningslöst)

Ovan samband har, som sagt, ekonomerna hjärntvättats till att tro är totalt irrelevant. De mantrar på med påståendet att en skuld är någons annans tillgång så därför kan man skita i mängden skulder i samhället. Det moraliskt förkastliga i att ha ett system där bankerna håller skuldslavar genom påhittad skuldsättning har de lärt sig bortse från. Nationalekonomi har därför som ”vetenskap” genomgått ett inverterat Darwinistisk intellektuellt urval – bara de mest korkade och trögfattade kan bli nationalekonomer. Nationalekonomer har därför historiskt sätt blivit alltmer korkade – och det tjänar ju det syfte det tjänar.

Som ekonomiprofessor Michael Hudson (en av få nationalekonomer som faktiskt kan tänka själv) påpekat har den historiska cykeln varit så här:

Parasiterna skaffar sig alltfler skuldslavar genom bedrägerier och korruption av utbildningsväsendet, media och politikerna —–> Skuldslaveriet och parasitismen når en mättnadspunkt där den verkliga ekonomin inte längre kan bära mer skuld —–> Skuldslavarna gör revolt och befriar sig från skuldslaveriet samt omfördelar parasiternas egendom ——> Parasitismen blir under en tid mindre——-> Parasiterna återtar smygande makten över finansen, media, utbildning och politiken——>Parasitismen och skuldslaveriet ökar igen – varvid cykeln startar om.

Enligt Hudson har den här cykeln hållit på i tusentals år. Konstigt nog (eller kanske inte) så missade Marx denna historiska rundgång i sin materialistiska deterministiska historiebeskrivning. Kanske var det ett medvetet blundande från Marx sida – enligt anarkisten Bakunin stödde bankirerna kommunismen då Marxismen grundade sig på samma centralstyre som bankirmaffian använder sig av för sin parasitism.

Som sagt, nationalekonomer har tvättat bort det lilla förstånd och förmåga till eget tänkande som de, mot all förmodan, en gång hade. Och för att lyckas med detta måste parasitmaffian kontrollera inbillningen och kalla det för ”utbildning” samt även kontrollera media och politiken. Som sagt, de har t.o.m  hittat på ett låtsasnobelpris i ekonomi för att ge dumheten legitimitet.

Man vet inte om man ska skratta eller gråta åt eländet!

———-

Nobelpristagaren i kemi, Fredrick Soddys (märk väl! En RIKTIG nobelpristagare) studerade penningsystemet och förstod det här och hade helt rätt i att enda alternativet är att skapa ett ärligt penningsystem.
“There is nothing left now for us but to get ever deeper and deeper into debt to the banking system in order to provide the increasing amounts of money the nation requires for its expansion and growth.
An honest money system is the only alternative.”

Han skrev också:

”What is banking?…The most dangerous as it is the most ridiculous form of universal tyranny the World was ever called upon to destroy.”

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

3 thoughts on “En skuldslav är alltid bankens tillgång

 1. För att hålla igång det orimliga kravet på en evig tillväxt stödköper nu de flesta av världens centralbanker mer och mer aktier i de största företagen för nytryckta pengar. Detta har tydligen pågått i flera år. Så att kalla dagens marknader för fria är som att kalla en slav fri bara för att han fått en lite längre kedja. De så kallade investerarna kan bara satsa på hur länge centralbankerna stödjer pyramidspelet:

  https://www.svd.se/japans-riksbank-ska-kopa-aktier
  eller:

  http://theeconomiccollapseblog.com/archives/central-banks-now-own-stocks-and-bonds-worth-trillions-and-they-could-crash-the-markets-by-selling-them

 2. Dom sluga giriga asen har ju lagt rabarber på frukterna utav kommande generationers arbete, i evighet!
  Det utav dom konstruerade s.k skuldberget växer exponentiellt, så klart, för det är matematiskt så, varvid den utav dom lovsjungna ”tillväxten” följer samma funktion, och om man extrapolerar detta helvete, så kommer det aldrig att krascha, för antalet slavar växer också med samma funktion. Slavarna befolkar andra planeter, i nya solsystem, i oändlighet,
  Eller, som jag hoppas på, att den kritiska massan utav slavar snart nås, som startat sin hjärna, och gör uppror, och slaktar dom helvetes parasitdjävlarna.
  Och denna gången blir det för gott, för förr blåste dom folk regionalt och med tidsluckor och utan att informationen spreds, för dom äger medierna.
  Nu kommer hela mänskligheten att fatta samtidigt, för bankirasen klarar inte av att sätta munkavle på internet.

Kommentarer inaktiverade.