Dags för Antiparasit-partiet?

Min mer kreativa blogg:

The possibility to use a Boolean sphere in order to create a Von Neumann universal constructor

——————–

Som jag skrivit åtskilliga gånger ligger samtliga av dagens riksdagspartier långt till höger om de klassiska liberalerna Stuart Mill och Adam Smith. Detta då inget parti gör den åtskillnad mellan förtjänad inkomst (earned income)  och oförtjänad inkomst (unearned income) som Mill och Stuart gjorde. Ekonomiprofessor Michael Hudson tar t.ex upp detta faktum sin bok ”Killing the Host: How Financial Parasites and Debt Bondage Destroy the Global Economy”.  Professor Andrew Sayer beskriver likaså i sin bok  ”Why We Can’t Afford the Rich” hur de klassiska ekonomerna skiljde på verklig ekonomisk aktivitet och parasitism. Samtliga klassiska ekonomer ville bort från det feodala samhället där feodalherren satt på slottet och fick sin inkomst i sömnen (Stuart Mills ord) genom att suga ut de livegna bönderna. Idag har neoliberalerna lurat i alla att ekonomi innebär att man inget behöver göra själv för att bli rik – det räcker med att spekulera på börsen, stigande fastighetspriser , valuta etc och sedan ligga i hängmattan medan andra arbetar ihop rikedomen.

Bankernas ”utlåning” av ingenting är grundbulten i neoliberalernas parasitism – från bankernas utsugning genom påhittad skuld härstammar de flesta andra formerna av parasitism.  Parasitismen har blivit ekonomins mål och mening i denna galna värld. Och, som sagt, inte ett enda parti i Riksdagen säger emot. Inget parti går emot det neofeodala samhället där de 1% parasiterna äger i princip allt och klyftorna ökar i allt snabbare takt. Skulle Adam Smith och Stuart Mill bildat ett parti idag skulle de ses som extremradikala.

Istället för att ställa parasiter som Wallenberg, Björn Wahlroos etc mot väggen för deras parasitism försöker media, politiker och ekonomer skylla på offren. Förtidspensionärer, socialbidragstagare, handikappade, skuldslavar, arbetslösa, invandrare etc ställs mot varandra. Genom att förskjuta skulden till de drabbade kan parasitverksamheten döljas – en klassisk söndra och härska teknik.

Så: Är det inte dags att bilda ett Antiparasit-parti? Är det inte dags att vi får ett parti som vill omfördela parasiternas egendom och vi får en ekonomi där arbete värderas högre än parasitism? Ett parti där parasiternas inte kan skylla ifrån sig på de svaga och som värnar för att handikappade, arbetslösa, pensionärer etc får det stöd de behöver?

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

Hur storbankernas skuldslavsystem mekaniskt är uppbyggt

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Annonser

5 thoughts on “Dags för Antiparasit-partiet?

 1. Vi har byggt upp vårt samhälle med hjälp av de krediter som nu är på väg att orsaka dess ruin. Vi måste skapa något nytt, annars kommer naturen att göra det åt oss. Så jag blir medlem nummer 2 om du blir nummer ett, eftersom jag är för gammal för att starta ett parti.

  • Bankerna har inget byggt med sin påhittade skulder – det är människorna som arbetar i samhället som skapar värdena. Fast finansparasiterna vill givetvis att vi ska tro att det är tvärtom.

   Vet inte om jag duger till att leda något jag heller. Men du har rätt – kortsiktig parasitisk egoism håller på att förgöra den här världen. Altruism och byggandet av en framtid för våra barn och barnbarn offras på psykopaternas altare.

   • Du ska se att systemet gör sina sista dödsryckningar just nu. Och det är inte bara för bankerna m fl att så att säga starta om på ny kula. Inte den här gången. Deras tid är ute. Det är inte bara ett önsketänkande från min sida. Jag har analyserat det under lång tid (bl a med stor hjälp av din blogg), och den här gången blir utgången en annan, dvs. spelet är över för lögnarna. Och för dem som medvetet sett till att upprätthålla och å det grövsta utnyttja systemet går det illa. Det finns en starkt etisk och moralisk dimension av det hela som de viftar bort för att de tror att de kommer undan med det. Ingenting kan vara mer fel… Allt kommer fram i ljuset.

   • Bland det mest hoppfuklla jag läst på länge, tack för det, Hegel!

    Och jag håller med, den moraliska dimensionen har medvetet trycks undan för bl.a socialdarwinistiskt svammel. Jag tror, liksom du, att folk ser igenom detta söndra och härska-spel kombineras med rent skådespel (men allt mindre bröd).

    Förr i tiden sågs även skådespelare, teater etc som en del av parasitdelen av ekonomin då de i sig inget bidrog – de bara sög ut från vad den verkliga ekonomin skapade. Idag hyllas kockar, fotbollsspelare och andra sekundärparasiter såsom om de vore samhällsbärande. Det var samma sak innan Rom föll – kockarna höll stjärnstatus även då. Skådespelet för att dölja den bakomliggande parasitismen finns där då liksom nu.

    Samtidigt framställs bönder som gnälliga parasiter fastän det är de som får bröd och mat på borden. Likaså framställs arbetare och egenföretagare som om de bara gnäller av egenintresse. Det är ut och in vända världen där parasiten framställs som nyttig medan de som skapar alla verkliga värden framställs som gnälliga utsugare.

    Lämplig slogan för ett Antiparasit-parti? Kanske:

    ”Förena er bönder, arbetare och företagare emot finansparasiternas utsugeri!”

    Så, för att sammanfatta detta ”rant” – jag håller med dig fullständigt – parasiterna är i extremt motlut – detta fastän de kontrollerar all media, all inbillning (kallad utbildning), samt politiken. Folk börjar spy på korruptionen och ruttenheten!

 2. Hegel,

  Det är som George Orwell skriver i 1984, Prolerna måste vakna innan det sker någon förändring och de vet inte hur lurade de blir. Därför händer inget. Sen kan man då fråga sig i vilket skick är vår planet när detta händer? Men ett parti med detta som huvudfråga vore inte fel. Men sen kan man då fråga sig, finns det ens möjligheter till långsiktig överlevnad för den mänskliga arten när folk slutligen fattar?

Kommentarer inaktiverade.