Staten bör ta över penning och betalsystemet från bankerna då de är naturliga monopol

Min mer kreativa blogg:

The possibility to use a Boolean sphere in order to create a Von Neumann universal constructor

——————–

LO har meddelat att de överväger att flytta sina kontoinnehav om Nordea flyttar huvudkontoret från Sverige. Det är väl bra att åtminstone någon vågar trotsa en storbank. Kanske någon av fackföreningarna t.o.m ser vilka fullkomliga parasiter bankerna är.

För att förstå varför staten bör ta över bankerna helt och hållet måste man förstå clearingen på Riksbanken. För penningsystemet i dess nuvarande form är ett naturligt monopol som staten ska sköta (observera att jag enbart skriver hur det fungerar idag – inget utopiskt hur det skulle kunna fungera). Detta är solklart om man bara får klart för sig hur det fungerar (bankerna gör därför allt för att dölja hur och framför allt varför clearingen genom Riksbanken behövs). Som det är idag parasiterar de fem storbankerna genom att de som en kartell har fått oligopol på betalsystemet genom Riksbankens RIX-system.

Bankerna ska syssla med vad de påstår sig göra – banker ska hjälpa till att låna ut kronor som en kund kan undvara till annan kund som behöver låna – det är vad folk i allmänhet tror att bankerna sysslar med. I verkligheten ”lånar” bankerna bara ut sina egna skulder till kundkonton (av det enkla skälet att ett kundkonto aldrig, per definition, kan innehålla något annat än en notering av bankens skuld till kontoinnehavaren – något som t.ex Bank of England har bekräftat i en rapport om hur pengar skapas – bankernas egna balansräkningar säger samma sak).

Vi använder sedan bankernas skulder såsom substitut för kronor när vi betalar varandra genom kontosystemet. Du får mer av din banks skulder på ditt konto och jag får mindre av min banks skulder på mitt konto om jag betalar dig genom bankernas kontosystem – detta då, som sagt, ett kundkonto hos en bank omöjligt kan innehålla annat än bankens skuld till kontoinnehavaren och ALDRIG kronor. Bankerna sköter sedan clearingen genom riksbankskontona genom RIX för att kvitta respektive banks skulder mot varandra.

97% av den sk penningmängden består därför av bankernas skulder och endast 3% är kronor. Att bankernas skulder (ditt kontoinnehav är mao bara en sk IOU och inget annat – minst av allt kronor) ingår i penningmängden är lika bisarrt som det låter. Bankernas skulder ska överhuvudtaget inte ingå i penningmängden – lika lite som någon annans skulder – penningmängden ska bestå av kronor.

Då komplexiteten i clearingen ökar dramatiskt om fler banker än de fem storbankerna deltar så bildar dessa en kartell som har ett oligopol på betalsystemet genom RIX  Nedan bild visar komplexiteten i clearingen på RIX med de fem storbankerna som en kartell har oligopol på betalsystemet genom RIX.

12

Mängden betalningsvägar för n-banker blir då 6b2be63a1b8e310465d1b538e2d7d71b11 – dvs det blir massor fler vägar bara man lägger till en endaste bank. Mängden banker som kan delta i clearingen måste därför begränsas till en liten kartell av storbanker i dagens system – dvs vi har därmed bevisat att betalsystemet genom Riksbanken är ett naturligt monopol som staten ska ha hand om.

Den extrema överkrångligheten som beskrivs ovan skulle då kunna reduceras till nedan enkla bild där Riksbanken tar hand om clearingen.  Låg ditt och mitt konto direkt på Riksbanken och innehöll kronor skulle jag kunna betala dig direkt och alla ovan betalningsvägar kunna skrotas och bankerna skulle inte längre kunna parasitera genom att hitta på och ”låna ut” bankens egna skulder till konton (samtidigt som de ljuger kunden rakt upp i ansiktet genom att påstå att kunden lånat kronor av banken som ”satts in” på kundens konto).

41

En mer ingående beskrivning av detta naturliga monopol finns här.

Hur storbankernas skuldslavsystem mekaniskt är uppbyggt

—————————-

Har sammanställt en bok som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Kan laddas ned här:

http://www107.zippyshare.com/v/hfMdHBPQ/file.html

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

 

Annonser

5 thoughts on “Staten bör ta över penning och betalsystemet från bankerna då de är naturliga monopol

 1. Jo, så är det, men det är ju numera en drös med andra ”företag” än banker, som sysslar med kreditgivning, som inte heller har några pengar. Jag vet inte om det är storbankerna som ligger där i botten som ägare, för att kamouflera sitt bedrägeri, i sitt ekorrhjul med att tvingas skapa sin exponentiella skuldmassa.
  Men som sagt, det dräller med företag nu, som erbjuder kredit!

  • För att få hitta på och låna ut sin egen skuld måste de ha bankoktroj. I mitten av denna sörja sitter de fem storbankerna som sk tier1-banker medan resten är mer eller mindre tier2-banker som måste gå genom storbankernas clearingsystem på RIX för att vara en del av betalsystemet.

   Det enda riktiga är att ta över hela skiten – möjligen kan hederliga banker, såsom JAK, som inte hittar på något eget få finnas kvar. Men resten är bevisade parasiter som skuldsatt allt genom att ”låna ut” sina egna skulder.

   Nationalisera hela skiten och skapa ett hederligt bank och penningsystem (JAK försöker vara ärliga men det är svårt att vara ärlig i ett system som helt är byggt på lögner och bedrägeri) Alla skulder till bankerna bör oxå avskrivas då de är rena påhitt skapade genom lögner och bedrägeri.

   Att bankerna är ”kreditgivare” när de ”lånar ut” till kundkonton är en till lögn (att de ”lånar ut” något är ytterligare en lögn). En bank kan per definition bara vara kredittagare av det som står på kundkontot.

   Allt som bankerna säger är egentligen tvärtom – det sk penningsystemet som påstås bygga på förtroende är bara lögner staplade på lögner.

   När man köper mat i affären ska det finnas innehållsförteckning på förpackningen. Står det oxfilé fast det i verkligheten är kängurukött är det frågan om ett uppenbart bedrägeri. När bankerna påstår sig ”låna ut” kronor till kundkonton och att de är kreditgivare är det fråga om ett lika uppenbart bedrägeri.

   • Det är ju skönt att det finns några ekonomer som har kvar förmåga att tänka själva. Ekonomiprofessor Michael Hudson förklarar att bankerna sysslar med fiktiv bokföring och inte har några kostnader när de ”lånar ut”:

  • Kollade! Jo, samma gamla visa där ekonomer visar sin totala okunskap om just ekonomi – ganska sorgligt om man tänker efter.

   Har inte twitter så jag kan inte svara.

   Hur svårt kan det vara?
   Det givna axiomet är att ett kundkonto per definition bara kan innehålla en notering om bankens skuld till kontoinnehavaren.

   Därav följer att det enda banken kan ”låna ut” till ett kundkonto är bankens egna skuld (kundkontot är mao en IOU på kronor – kontot kan ALDRIG innehålla kronor). Bankernas skulder (=kunder kontoinnehav) räknas sedan in i den sk penningmängden som därför består till 97% av bankernas skulder till kontoinnehavarna och endast 3% kronor. Banken hittar på och ”lånar ut” sina egna skulder till kundkontona vid det likaså påhittade ”lånetillfället”.

   Därav följer också att banken ljuger kunden rakt upp i ansiktet genom att påstå att kunden ”lånat” kronor av banken som banken satt in på kundens konto.

   Någon frågade hur bankerna kan gå i konkurs när de kan skapa ”pengar”. Banker skapar inte kronor då banker skapar sin egen skuld och ”lånar ut” till kundkontot – banken sätter sig i lika stor skuld som den sk kallade ”låntagaren”. Därav följer att banken är lika skuldsatt som alla som banken satt i skuld med sina egna påhittade skulder. Därav följer att bankernas pyramidspel kan gå i konkurs.

   Jag har extremt svårt att fatta att ekonomers IQ inte räcker för att fatta ovan. Ekonomi”utbildningen” måste vara den absolut mest effektiva hjärntvätten som finns – efter examen saknar de all förmåga till logiskt eget tänkande. Dumskallarnas sammansvärjning (en extremt rolig bok förresten – men ekonomer är fan än mer tragikomiska!)

   ”“Banking is not money lending; to lend, a money lender must have money.”
   -Ekonomiprofessor Hyman Minsky

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s