Clearingen = kärnan i bankernas bedrägeri

Min mer kreativa blogg:

The possibility to use a Boolean sphere in order to create a Von Neumann universal constructor

——————–

Uppdatering:

EU överväger att förbjuda uttag från bankomater för att stoppa kommande bankrusningar. Vad är då en bankrusning? Vad händer när folk ”rusar” till bankomaterna? Jo, då ditt konto ENBART är en notering över hur många kronor banken är skyldig DIG så är ett ”uttag” från bankomaten det samma som att du kräver att banken ska betala sin skuld. Ett förbud mot ”uttag” är mao det samma som att säga att bankerna inte behöver betala sina skulder till kontokunderna. Företag som inte kan betala sina skulder går i konkurs – mao, vi har därmed bevisat att banker inte är företag – de är rena parasiter som satt allt i skuld genom att hitta på sin egen skuld som de ”lånar ut” till kundkonton.

Grunden för att förstå hela bedrägeriet och parasiteringen ligger just  i att förstå att banker aldrig lånar ut pengar (precis som ekonomiprofessor Hyman Minsky beskriver på bilden ovan). Bankerna ”lånar” bara ”ut” det ett kundkonto kan innehålla – dvs bankens egna skuld till kontokunden – banken lånar aldrig ut pengar, dvs kronor. Det är därför bankerna går åt helvete vid en bankrusning – bankerna skapar inte pengar – de skapar bara skulder och bankerna är därför  lika skuldsatta som alla skuldslavar de skuldsatt och vid en bankrusning visar det sig att bankerna nästintill inga pengar har.

EU explores account freezes to prevent runs at failing banks

———————————————-

Det mest dolda i bankernas verksamhet är clearingen. Den döljs därför att förstår folk varför den måste ske så förstår man även att bankerna aldrig ”lånar ut” pengar i form av  kronor till kontona. Bankerna ”lånar ut” det kontot kan innehålla – bankens egna skuld – banken hittar på denna skuld vid det likaså påhittade lånetillfället.

Clearing låter krångligt men egentligen är det väldigt enkelt – det är fråga om en kvittning. Jag tänkte försöka förklara utgående från enkel vardag för att klargöra varför bankerna måste utföra clearingen (kvittningen) vid dagens slut och varför den bank som blir skyldig en annan bank pengar (kronor) efter kvittningen måste betala genom storbankernas riksbankskonton.

Säg att din dotter har en kompis som stannar hos er hela helgen. Nästkommande helg är din dotter hos kompisens familj. Din dotter och kompisen går på bio, äter ute och går på museum den helg de är hos dig. Nästkommande helg när de är hos kompisens familj går de på konsert samt går på Gröna Lund.

Från början tänkte du att omkostnaderna kommer ta ut varandra. Men när  du frågar hur mycket konserten kostade inser du att kompisens familj fått betala mycket mer är du. Du ringer därför till kompisens mamma och ni går igenom hur mycket du och hon lagt ut. De flesta utläggen kan kvittas (clearas) mot varandra och till slut visar det sig att din kompis mamma bara betalat 100kr mer än du. Nästa gång ni träffas tar du därför ut 100kr från din plånbok och ger kompisens mamma.

Ovan är nästintill så trivialt det kan vara. Och faktiskt är bankernas clearing samma triviala kvittning.

Säg att du betalar mig 1000 genom bankernas kontosystem (observera att jag INTE skriver 1000 kronor – för ditt konto kan inte innehålla kronor – det kan bara innehålla bankens skuld till dig). Din bank minskar då sin skuld till dig medan min bank ökar sina skulder till mig (dvs ditt kontoinnehav minskar medan mitt kontoinnehav ökar). För att min bank ska acceptera att överta skulden kräver den att få 1000kronor överförda från din banks riksbankskonto till min banks riksbankskonto (riksbankskontona är mao en plånbok för bankerna som kan innehålla kronor – precis såsom din plånbok i exemplet ovan). Detta kallas clearing.

Men bankerna har massor av transaktioner mellan sig och liksom i fallet med din dotters kompis kommer det flesta transaktionerna kunna kvittas och ta ut varandra. Så bankerna kan vänta tills dagen är slut med att kvitta och liksom i fallet med din dotters kompis blir det i slutet av dagen väldigt små belopp som en bank är skyldig en annan och måste betala genom Riksbankskontona.

Vad har vi lärt oss av ovan? Jo:

 •  Att vi inte betalar med kronor när vi betalar genom våra konton. Vi får bara mer eller mindre av vår banks skulder på våra konton.
 • Att bankerna har ersatt användadet av kronor med att vi istället använder bankernas skulder som betalmedel
 • Att bankerna hittar på och ”lånar ut” sina egna skulder till kundkonton och ALDRIG kronor.
 • Att bankerna sinsemellan inte accepterar varandras skulder (ditt och mitt kontoinnehav) som pengar eller ens som betalmedel och minst av allt ser bankerna sina skulder som kronor. De enda giltiga pengarna i clearingen är kronorna på Riksbankskontona.
 • Att bankerna varje dag kvittar sina skulder mellan varandra i den sk clearingen och en bank blir oftast skyldig en annan bank väldigt små belopp. Mao bankerna behöver bara hålla lite pengar på sina riksbankskonton för att fixa clearingen.
 • Att vi egentligen inte har ett penningsystem längre – vi har ett ”bolla bankernas skulder mellan våra konton system” istället
 • Riksbankskontona är storbankernas ”plånböcker” från vilka de kan betala varandra efter dagens clearing med kronor.

Ovan är precis så vansinnigt som det låter. Någons skuld ska inte var ett betalmedel som likställs med kronor. För bankerna likställer ju sina påhittade skulder (dvs ditt kontoinnehav) med kronor när de hittar på att de ”lånar ut” till kundkonton. Bankerna ljuger den sk ”låntagaren” (som inget lånar) rakt upp i ansiktet när bankpersonalen säger:

-”Den miljon kronor som du lånat har nu överförts till ditt konto”

För ovan innehåller minst tre direkta lögner:

 1. Ditt konto kan inte innehålla kronor överhuvudtaget
 2. Ingenting överfördes – banken hittade på sina egna skulder vid det likaså påhittade ”lånetillfället” och kluddade dit 1 miljon på ditt konto
 3. Kanske en upprepning av ovan – banken har inget lånat ut överhuvudtaget

Att någon ska kunna ”låna ut” sin egna påhittade skulder och sätta precis allt i skuld med påhitten är precis så sinnessjukt som det låter.

För att vi inte ska se ovan lögner måste bankerna dölja clearingen. Så länge clearingen på riksbankskontona hålls dold kan bankerna fortsätta ljuga och inbilla folk att banken lånar ut kronor till kontona. Förstår man mekaniken kring clearingen ser man igenom hela bedrägeriet.

Hela penningsystemet och banksystemet är mao ett stort parasitärt bedrägeri. Det enda rätta är att nationalisera alla banker samt ha totala skuldavskrivningar då de är totala påhitt från bankernas sida. Samtidigt måste en omfördelning av parasitrovet också ske.


cover_i_sigil

Boken som mekaniskt beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt kan beställas här:
Annonser

3 tankar om “Clearingen = kärnan i bankernas bedrägeri

 1. Kommentarsfältet ”försvann” tydligen

  En ”liten” till iakttagelse. Clearingen sker som sagt genom bankernas Riksbankskonton. Riksbanken är också ansvarig för ”den finansiella stabiliteten”. För att det ska finnas någon stabilitet i bankernas pyramidspel måste mao Riksbanken även skydda bankernas lögner.

  Det blir då tragikomiskt att Riksbanken också sköter utdelningen av ett förfalskat Nobelpris i ekonomi (det finns inget Nobelpris i ekonomi – Riksbanken har hittat på ett eget). Riksbanken ger ut priset till nationalekonomer som tror att de är vetenskapsmän.

  Är det då konstigt att Riksbanken bara belönar nationalekonomer som inte avslöjar sanningen? Tänk om Riksbanken gav ut ett nobelpris till t.ex ekonomiprofessor Michael Hudson – hur skulle det då gå med den ”finansiella stabiliteten” om priset gavs till någon som inte ljuger?

  • Jo, pyramidspelet kommer rasa men LaRoucherörelsens förslag om återinförandet av Glass-Steagall är bara ett annat sätt att stötta upp pyramidspelet på. Bankerna kommer även under Glass-Steagall kunna ljuga och ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton samtidigt som de lögnaktigt påstår att bankerna lånar ut kronor. Bankerna kommer mao även under Glass Steagall tynga ned samhället med skulder genom att ljuga om att de lånar ut något. Finns ingen anledning till att bankerna ska ha rätt till att suga ut allt genom att låna ut inget och sätta allt i skuld med detta inget. Det är parasitärt och ett bedrägeri även under Glas-Steagall.

   Det enda riktiga är att förstatliga alla banker och att alla konton är riksbankkonton som innehåller kronor. Riksbanken skulle då under demokratiska former kunna skapa pengar utan att någon sätts i skuld och finansiera infrastruktur, vård omsorg och till produktiva ändamål. Riksbanken skulle även kunna skapa lån till t.ex riskfyllda företag – det finns ingen anledning att ett företag, såsom idag, ska låna bankernas påhittade skulder som de ”lånar ut” till företagets kundkonto (återigen; ett kundkonto är per definition bankens skuld till kontokunden – mao banken kan bara ”låna ut” sin egen påhittade skuld till kundkontot och inget annat)

   Återprivatiseras bankerna kommer de i ett sådant system också bara ha konton på Riksbanken som innehåller kronor. De skulle då syssla med vad de ljuger om att de gör idag – ta emot insättningar som de sedan lånar ut. Även under Glas-Steagll skulle bankerna fortsätta ljuga om att de tar emot insättningar som de lånar ut.

   LaRouche-rörelsen påpekar många fel men deras lösning är bara en avledning och innebär, som sagt, att bankerna kan fortsätta ljuga och parasitera vidare. Att stryka lögner medhårs leder inte till någon bra lösning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s