NEJ! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, kan ALDRIG vara pengar

Min mer kreativa blogg:

The possibility to use a Boolean sphere in order to create a Von Neumann universal constructor

——————–

Jo, jag vet! Jag har tjatat om det här hur många gånger som helst. Men det verkar som om folk i allmänhet har svårt att förstå det uppenbara i att en skuld på pengar aldrig kan vara pengar. Kanske inte så konstigt när de sk kallade ”experterna”, dvs ekonomerna, blivit hjärntvättade till att tro att pengar ÄR skuld.

Så jag försöker vara överpedagogisk för att förklara skillnaden mellan att en skuld kan fungera som betalmedel men aldrig i sig själv vara pengar.

 1. Säg att jag är skyldig dig 1 kilo saffran (jag tog medvetet varan saffran då den har samma färg som varan guld)
 2.  Säg att du är pank men vill köpa en bil av Nisse
 3. Du kan då fråga Nisse:  -”Jag har inga pengar men Micke är skyldig mig 1 kilo saffran. Du kan ta över min fordran på Micke mot att jag får köpa bilen”
 4. Nisse går med på ditt förslag och blir betald med min skuld och han har nu en fordran på 1 kilo saffran som jag måste betala honom.

Vad kan vi dra för slutsatser av ovan? Jo:

 1. Det går att betala med en skuld
 2. Skulden har mao fungerat som ett betalmedel men en skuld på saffran kan omöjligt  vara saffran
 3. Skulden i sig kan mao  ALDRIG vara pengar

Vi tar nu och bevisar att ditt konto endast är bankens skuld på pengar till dig:

 1. Du har hittat 100 000 kronor i sedlar i en kasse hos din avlidna moster Hulda.
 2. Du tar kassen och går till banken och gör en insättning
 3. Bankpersonalen tar emot sedlarna och lägger dem i kassavalvet.
 4. Bankpersonalen skriver sedan upp att banken nu är SKYLDIG DIG 100 000kr på ditt konto

Ditt konto innehåller mao bara bankens skuld TILL DIG – kontot kan aldrig innehålla pengar, dvs kronor.

Vad kan vi dra för slutsatser av detta? Jo:

 1. Som sagt; ditt konto är bara bankens skuld till dig och aldrig pengar
 2. När vi betalar genom bankernas kontosystem betalar vi mao varandra med bankerna skulder precis på samma sätt som du betalade Nisse med min skuld på saffran. Vi kan omöjligt betala varandra med pengar, dvs kronor, genom bankernas kontosystem då deras kundkonton bara kan innehålla bankernas egna skulder
 3. När banken säger att den ”lånar ut” pengar, dvs kronor, till ditt kundkonto så ljuger banken mao dig rakt upp i ansiktet.

Så hela penningsystemet är mao byggt på att bankerna har rätt att ljuga dig rakt upp i ansiktet när du ”lånar” av banken. Vi kan inte skilja på bankernas skulder (ditt och mitt kontoinnehav) och pengar (dvs kronor) då bankerna suddat ut gränsen mellan vad som är betalmedel och vad som är pengar. Bankerna har t.o.m fått sina  skulder (dvs ditt och mitt kontoinnehav)  att ingå i den sk penningmängden. För att förstå det logiska vansinnet i detta återgår vi till min skuld på saffran :

 1. Folk skulle kalla mig idiot om jag påstod att min skuld på saffran ÄR saffran och därför ska ingå i den sammanlagda saffranmängden
 2. Jag skulle bli satt i fängelse för bedrägeri om jag skrev påhittade skuldlappar på saffran som jag ”lånade ut” och påstod att skuldlappen i sig ÄR saffran.

Men ovan är PRECIS vad bankerna gör och ekonomer har hjärntvättas till tro att:

 1. Man är idiot om man hävdar det uppenbara att bankernas skulder på pengar (dvs ditt och mitt kontoinnehav) omöjligt kan vara pengar
 2. Att bankerna lånar ut kronor (dvs pengar) till kundkonton.

Ekonomer är mao troligen de mest hjärndöda kvackademiker som finns på denna planet – de har lärt sig av med all form av logik. För sanningen är ju att bankerna:

 1. ALDRIG lånar ut pengar, dvs kronor, till kundkonton
 2. Att banken hittar på sina egna skulder som de ”lånar ut” till kundkontot (samtidigt som bankpersonalen, troligen helt omedvetet, ljuger dig rakt upp i ansiktet genom att påstå att du fått kronor på ditt konto)

Vanligt folk kan skilja på en skuld på saffran från saffran. Ekonomer kan dock inte skilja på en skuld på pengar från pengar. Och, som sagt, vi har ett utbildningssystem som hjärntvättar ekonomer till att bli så dumma i huvudet att de inte kan skilja på en logisk sanning och en uppenbar lögn. Vi har dessutom en Riksbank som ser till att lögnen blir sanning då Riksbankens uppgift är att säkerställa ”den finansiella stabiliteten” – dvs se till att bankerna kan ljuga vidare. Men i verkligheten gör Riksbanken precis tvärtom – Riksbanken säkerställer att bankernas pyramidspel går åt helvete förr eller senare. För att förstå det kan vi återgå till min skuld på saffran:

 1. Säg att jag lurat i en massa folk att mina skulder på saffran ÄR saffran
 2. Säg att jag hittar på en massa skuldlappar på saffran som jag ”lånar ut” till folk
 3. Efter ett tag kommer jag vara skyldig folk en jävla massa saffran
 4. Något ljushuvud kollar på min skuldsedel och kommer på att den bara är gjord av papper – den är inte gjord av saffran
 5. Ljushuvudet tänder lampan på fler ljushuvuden och tillsammans springer de till mig och kräver att jag ska betala mina skulder på saffran
 6. Men jag har inget saffran och kan omöjligt betala alla mina skulder
 7. Folk blir förbannade på mig när de förstår bedrägeriet och hänger mig i en lyktstolpe

Ovan är precis vad bankerna gör – det är bara ersätta ordet saffran ovan mot ordet kronor. När bankerna ”lånar ut” sina egna påhittade skulder till kundkonton sätter sig banken i lika stor skuld. När folk inser bedrägeriet och springer till bankomaterna upptäcker de att bankerna omöjligt kan betala sina skulder. Bankdirektören blir dock inte upphängd i någon lyktstolpe för sitt bedrägeri – hen får en bonus istället. Och staten, med politikerna som bankernas ivriga hantlangare, ser till att bankerna får skuldavskrivningar genom att ditt kontoinnehav skrivs ned – sk ”Bail in”.

Bedrägeriet är mao extremt enkelt uppbyggt och lätt att förstå bara man ser igenom lögnerna. Jag hoppas också att det av ovan framgår varför bankerna måste hjärntvätta oss till att tro att bankernas skulder ÄR pengar. Men det är lika korkat att tro det som att tro att min skuld på saffran ÄR saffran.

Överkurs:

Jag hoppas att det av ovan framgår att guld som betalmedel inte är någon lösning lika lite som saffran. Folk kommer inte springa med pungar med guldmynt runt halsen och betala varandra. Inte heller kommer folk slicka ett frimärke på ett guldmynt och skicka myntet med posten för att betala något som de köpt på nätet. Det skulle bli för opraktiskt.  Bankerna kommer mao skriva skuldsedlar på guld i form av kontoinnehav och vi kommer använda bankernas skulder på guld som betalmedel. Dvs samma system som idag där vi använder bankernas skulder genom kontosystem som betalmedel ISTÄLLET för att använda kronor.

Det som behövs är att Riksbankens kronkontosystem öppnas för alla så att det går att hålla samt betala med kronor från dessa konton (vilket är en omöjlighet idag då de fem storbankerna har ett oligopol på kronorna på Riksbankskontona som det går att att betala med genom deras kontroll av den sk clearingen). Bankerna bör därför förstatligas och alla konton göras om till riksbankkonton. Alla påhittade skulder till bankerna bör avskrivas och en konfiskation av parasitrovet bör ske i form av en extrem hög beskattning av de som tjänat på bedrägeriet. Och då i princip alla förmögenheter i dagens system är komna från detta bedrägeri så ska alla med stora förmögenheter betala enorma skatter. Egendom som parasiterna anskaffat bör återställas till allmänheten.


Har sammanställt en bok om penningsystemet som en pdf av diverse blogginlägg. Jag har försökt hålla det så enkelt som möjligt med maximalt med illustrationer. Men det finns saker som kan förbättras och kanske läggas till. Jag ville göra den kort och enkel men kom gärna med förslag på förbättringar.

Två länkar där jag laddat upp pdf-filen har plockats bort på kort tid så jag ska göra en ny och  ladda upp. Här är en länk till bloggsidan med samma innehåll i väntan på pdf-filen:

”Crash course” i hur penning och banksystemet fungerar

Den här en annan av mina bloggsidor som tar upp samma sak med en lite annan vinkling

Hur storbankernas skuldslavsystem mekaniskt är uppbyggt

—————–

Här är annat grundläggande kring bankernas pyramidspelsbyggande kasinoverksamhet och bedrägeri.

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

 

Annonser

11 thoughts on “NEJ! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, kan ALDRIG vara pengar

 1. Du har helt rätt. Åtminstone om man ska följa logiken ut till sin yttersta konsekvens. Men skulle jag gå ut och informera om detta där jag bor så skulle jag vara tvingad att skyndsamt flytta härifrån (jag bor på en liten ort). Så illa är det faktiskt. Det är skrämmande.

  • Jo, logiken har vänts helt ut och in och väktarna av dårskapen har fått yrkestiteln ”ekonomer” och deras främsta uppgift är att idiotförklara alla som ifrågasätter dårskapen. Och folk är så fast i auktoritetstro att de, precis såsom du skriver, är totalt onåbara för logiskt tänkande – och, som du också skriver: så illa är det.

   • Kolla bara hur moderaten till lika ekonomen Jörgen Andersson bemöter Annika Lillemets när hon ödmjukt försöker lyfta problemet med bankernas bedrägeri i Riksdagen. Extrem arrogans, nedlåtenhet, föraktfullhet och hån men inte en antydan till logiskt tänkande. Tyvärr är Jörgen Andersson representativ för hela den hjärntvättade yrkesgruppen ekonomer. Om någon yrkesgrupp stämmer in på nedan Betrand Russell-citat så är det ekonomer:

    ”most people would die sooner than think – in fact they do so”

 2. Det mest otroliga på vårt hypnotiserade tillstånd hos folk är ju att många av dem vet allt detta, men säger. ”Javisst vet jag att bankerna parasiterar på oss och att bankernas skulder inte är pengar.” Men säger samtidigt att ”Alla andra lånar ju från bankerna och så länge de gör det så måste ju jag också låna för att kunna ha någon stans att bo, eller köpa ny bil, sommarstuga, båt, resa osv.” Flera jag pratat med rycker bara på axlarna och håller med, men de känner sig hjälplösa och vågar inte ta åt sig verkligheten. Så måste det bli kaos och krig, nej enligt en del för det utnyttjar Bankparasiterna bara för att kunna fortsätta parasitera på människor och länder. Titta på Venezuela, Syrien mfl. Jag tror vi måste starta ett politiskt parti som har detta som enda agenda att avskaffa Bankparasiternas monopol och införa en omvälvande penningreform. Visst det kanske tar 50 år men vi måste börja någon gång. Så började min idé om partiet ”FOLKDEMOKRATERNA” eller något annat namn. Partiet Enhet har börjat förstå men inte allt och inte den springande punkten att skulder inte är pengar. Är någon intresserad, har idéer, vet ett parti som har dessa frågor, inte tillhör DeFria? Skicka e-post med idéer, frågor till schessma65@speedmail.se

 3. Lånandet kommer sänka även den numera ganska välmående medelklassen. Bara det att de inte fattar det. De lever ju på luftpruttar som bankparasiterna pyser ut mellan varven som tröst, men allt är bara en enda stor bubbla. När den spricker kanske folk begriper, men det är ju synd att det ska behöva gå så långt.

  // Kao

   • 😀 😀 😀 ”Svammeloraklen” var ett bra ord. Ska minnas det och hänvisa till dej om det behövs.
    ——
    MIn bror är en sån person du beskriver. Han är född och uppväxt i en arbetarfamilj (precis som jag) men han röstar enbart efter sin egen plånbok, vilket vare sej jag eller våra föräldrar gjorde. Solidaritet vet han inte vad det är, eller har glömt det.
    Han är nu pensionär och dras med stora lån. Han har säkert en bra pension, men han borde ångra det han en gång sa till mej: ” Det är bra att ha lån, då får man dra av räntorna på deklarationen”….. Helt sanslöst! Själv har jahg inga lån. Det enda jag har haft var studielånet som jag betalade av 1993.
    När jag protesterade mot hans dösnack och hade andra åsikter tyckte han att jag var naiv och inte begrep ett dugg. Fattar inte ens att vi kommer från samma familj, samma uppväxt.
    Nu har vi inte hörts på ett halvår och jag har inte något mer att säga honom… senast var han irriterad över att jag INTE hade lån. Hade jag haft det hade jag inte kunnat leva ett, trots allt, ganska bra liv. Men han lyssnar inte på sånt.
    Han är en typisk nyliberal och lär så förbli tills han själv råkar illa ut. Han röstar alltid efter sin egen plånbok. Jag har mycket svårt för såna personer. Att han är min bror gör ingen skillnad.
    ———–
    PS: Hittade du och din dotter några bär på er stadspromenad?
    🙂
    // Kao

   • Jo, man får olika roller i en familj och besserwissare är inte skojiga – i synnerhet när de är så totalt ute och cyklar som din bror.

    Jodå, fick en del men det är taskigt med körsbär och fågelbär i år. Man samlar ju inte -själva prylen är ju att hitta bär på så många ställen som möjligt. Får samla fläderbär och nypon i höst i skogen istället. Jag visste inte att fläderbären var så nyttiga:
    http://www.aftonbladet.se/halsa/article10206846.ab

   • Ja, fläder är nyttigt. I parken här bredvid mej finns en massa fläderträd / buskar, men jag kan inte avgöra om det är ”falsk” fläder eller den ätbara sorten. Jag har missat både att plocka fläder och nässlor (som också växer här i mängder) även i år.
    ——–
    Tack. Ska kolla länken.

    Ha en bra dag
    // Kao

   • Nä, det är inte svårt att skilja på dem. Bären har olika färger (fläder är svarta, den gifta druvflädern har röda bär). Blommorna ser också helt skilda åt och blommar vid helt skilda tillfällen.

    Jo, man kanske skulle plocka lite fläderbär vid Allhelgonakyrkan. Plockade faktiskt lite fläderblommor där förra året som jag gjorde saft på.

    Det samma! Ha en bra dag!

   • Tack för tipset. Hade glömt vilka som var vilka. Flädersaft med några isbitar och kanske en skvätt lime är supergott.
    ——–
    Här i parken finns det ocskå en massa fläder. Ska kolla om det är rätt sort.

    // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s