Media skyller den ploppande bostadsbubblan på alla – utom på de som blåst upp den – bankerna!

cover_i_sigil
Boken som mekaniskt beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt kan beställas här:
—————————–

 

1

Jag har lånat ovan bild från bloggaren Dave som är något så ovanligt som en förståndig guldbagge (de växer inte på träd 🙂 ).

Ovan bild säger allt! Bubblan är helt och hållet uppbyggd av att bankerna hittat på och ”lånat ut” sina egna skulder till kundkonton (då det enda banken kan ”låna ut” till ett kundkonto är bankens egna skuld). Jämför storleken på denna bubbla i förhållande till den som sprack i början av 90-talet – dagens bubbla/pyramidspel är i megaformat. Efter kreditavreglering (den sk novemberrevolutionen 1985) blåste bankerna upp en bubbla som när den sprack i början av 90-talet orsakade massarbetslöshet samt att tusentals företag gick i konkurs.

Media börjar så smått beskriva den nuvarande megastora bostadsbubblan och gör i princip allt för att skylla allt på alla utom på bankerna och systemets uppbyggnad. Bubblan är

  • ”låntagarnas” fel (fastän de inget lånat av banken),
  • byggföretagens fel (för att de deltagit i pyramidspelet som bankerna byggt upp)
  • politikernas fel (för att de inte slopat ränteavdrag etc)
  • finansinspektionens fel (för att den inte infört hårdare amorteringskrav etc)
  • Riksbankens fel (för att den sänkt reporäntan etc)

De enda som är skuldfria är bankerna. Kritiserar man bankerna blir man kallad konspirationsteoretiker, foliehatt, penningsystemshaverist etc.

Visst, politiker, Riksbanken, finansinspektionen och till viss del byggföretagen ska bära en del av skulden  då de varit medlöpare och hjälpt till att bygga upp bankernas enorma pyramidspel. De som är absolut minst skyldiga är bostads”köparna” (bankernas skuldslavar är ett mer sant uttryck) – de har deltagit i bankernas pyramidspel i god tro och de flesta har oftast inte heller haft något val – man måste ju ha tak över huvudet – man måste ju bo någonstans.

Sanningen går inte att ljuga bort längre. För bilden ovan är entydig – det är bankerna som blåst upp detta enorma pyramidspel som hotar välta när som helst. Att bankerna skapar fiktiva värdeökningar genom att såsom mellanhand trissa upp priserna i budgivningarna är den mekaniska grunden för uppbyggnaden av bostadsbubblan/pyramidspelet. Tron på att banken ska kunna hitta en ny skuldslav som är villig att sätta sig i än större skuld till banken vid nästa budgivning har fått folk att tro att de är, eller åtminstone kommer bli,  rika.  De har trott att de kan sälja till ett högre pris vid nästa skuldslavsauktion bankerna anordnar. Men såsom alla pyramidspel fungerar detta bara så länga nya skuldslavar kan anskaffas som är villiga att delta i pyramidspelet till priset av att sätta sig i än högre skuld till banken. Det finns en gräns på hur mycket påhittad skuldsättning en ekonomi tål att bära – den sk skuldmättnadspunkten. Till slut kan inte den verkliga ekonomin bära mer utsugning av parasiten, dvs banksystemet (för, let’s face it! Bankerna producerar inget annat än skuldsättning – de är ju den utsugningen bankerna lever av).

Som sagt, jämför storleken på 90-talets bubbla (den tredje röda ringen) mot dagens bobubbla på bilden ovan. Bankerna har hittat på runt 3000 miljarder av sina egna skulder som de ”lånat ut” till kundkonton och på så sätt trissat upp bopriserna till dagens fantasinivåer. Den enda sakliga invändningen jag har är att det på bilden står att bankerna hittat på 3 000 000 000 000 kronor. Det är felaktigt – bankerna hittar på sina egna skulder (sk IOU:s) som de ”lånar ut” till kundkonton – ingen bank har någonsin ”lånat ut” en enda krona till ett kundkonto då ett kundkonto bara kan innehålla bankens egna skuld. En skuld på kronor (till kontoinnehavaren) kan aldrig vara kronor. När du går till bankomaten betalar banken av sin skuld och du får kronor i handen (det är därför bankerna stänger luckan illa kvickt när det blir bankrusning – bankerna kan inte betala av sina skulder till kontokunderna då bankerna knappt har några kronor – bankerna har bara en jävla massa skulder på kronor till kontokunderna)

När ska media och politiker då börja kritisera bankernas parasitism? När ska media och politiker ifrågasätta den gobeläng av lögner och alkemi som Bank of Englands fd chef Meryn King beskrivit att bank/penningsystemet är uppbyggt på? Troligen aldrig då media och politiker ägs eller kontrolleras av bankerna. Anders Borg, Fredrik Reinfeldt, Östros etc är bara några exempel på köpta politker. Och korruptionen går djupt:

Hur fan kan man känna annat än totalt äckel för Sveriges fd psykopatminister Reinfeldt?

 

 

Annonser

En tanke på “Media skyller den ploppande bostadsbubblan på alla – utom på de som blåst upp den – bankerna!

  1. Ping: Media hjärntvättar oss med lögnen att det är bostadsbrist som skapat bostadsbubblan | Ett nytt penningsystem

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s