Varför används SBAB till att blåsa upp bostadsbubblor istället för att finansiera välfärden?

Min mer kreativa blogg:

The possibility to use a Boolean sphere in order to create a Von Neumann universal constructor

————–

Enligt Maastricht artikel 104(1) får inte staten skapa kronor för att finansiera sin verksamhet. Staten och kommunerna måste  ”låna” bankernas skulder enligt denna lag (bankernas kundkonton kan inget annat innehålla än bankens egna skuld). Vi betalar mao ord skatt till banksystemet som hittar på sina egna skulder och ”lånar ut” dem till statens och kommunernas kundkonton. Det är precis så parasitärt som det låter – vi betalar inte skatt för att finansiera välfärden – vi betalar skatt för att kunna mata det parasitära banksystemet.

En suverän stat kan givetvis skapa sin egen valuta för att finansiera sig och ska inte behöva sätta sig i skuld genom att ”låna” fullständiga påhitt av ett parasitärt banksystem. Men, som sagt, Maastricht artikel 104(1) förbjuder staten. Staten är mao bankernas undersåte.

Men staten har ett kryphål som staten skulle kunna använda för att kringgå bankernas herravälde – Maastricht förbjuder nämligen inte statliga banker. En statlig bank skulle kunna hitta på sin egen skuld och ”låna ut” påhitt på samma sätt som de privata bankerna hittar på sina egna skulder och ”lånar ut” till statens konto hos banken. Om det låter totalt vansinnigt att bankerna ”lånar ut” sina egna påhittade skulder till kundkonton så är det inte fel på ditt förstånd – systemet är precis så vansinnigt som det låter  (läs gärna min kraschkurs i hur bank och penningsystemet är uppbyggt om du vill gräva ned dig djupare i vansinnet)

SBAB är en statlig bank. SBAB skulle mao kunna hitta på sina egna skulder och ”låna ut” påhittet till ett statligt eller kommunalt konto hos banken. Då SBAB är statligt skulle staten då sätta sig i påhittad skuld till sig själv. Om staten sätter sig i påhittad skuld till sig själv så finns ingen skuld (iofs så finns ingen skuld när staten och kommunerna ”lånar” av det privata banksystemet heller – man kan inte ”låna ut” sina egna skulder såsom bankerna ändå helt förnuftsvidrigt gör – och, igen! Det är inte fel på ditt förstånd för att ovan låter vansinnigt – det är precis så totalt galet som det låter).

Enligt Baselreglerna kan en bank hitta på hur mycket som helst av sina egna skulder till stat och kommun då det anses vara riskfritt att ”låna ut” till stat och kommun. SBAB skulle mao ”låna ut” till staten för att staten ska kunna finansiera välfärden, bygga infrastruktur, skapa förnyelsebar energi etc.  Och alla påhittade räntor skulle gå tillbaka till staten. Staten skulle på pappret få en statsskuld men, som sagt, då staten blir skyldig sig själv existerar egentligen ingen skuld (om du ”lånar ut” en tusenlapp till dig själv kan du ju inte gärna påstå att du är skyldig dig själv något – såvida du inte lider av personlighetsklyvning – vilket för övrigt är en bra liknelse på hur bank och penningsystemet ”fungerar” – det kan mest liknas vid en sinnessjukdom). SBAB skulle då även kunna ta över skattekontona från SEB – för givetvis ska staten ha hand om skatten – inte Wallenberg. Staten och kommunerna skulle sedan kunna lägga om alla sina ”lån” och flytta sina konton från de privata bankerna till SBAB (vilket troligen skulle sätta de privata bankerna i konkurs – men varför ska staten och kommunerna hålla privata banker under armarna genom att ”låna” fullständiga påhitt när SBAB lika gärna kan hitta på dem?)

Dessutom skulle SBAB kunna öppna betaltjänster samt se till att komma med i clearingen på Riksbanken (kolla in kraschkursen om du vill ha lite insikt i Rube Goldbergmaskinen kallat clearingen på Riksbanken – vansinne på hög nivå). De fem storbankernas kartellbildning och oligopol på clearingsystemet på Riksbanken skulle då brytas upp.

Statens ”skuld” till SBAB skulle vara totalt fiktiv och aldrig behövas betalas tillbaka. Staten skulle mao kunna ta tillbaka en del av sin suveränitet genom att spela med i de privata bankernas bedrägeri. Och då statens skuld till sig själv aldrig behöver betalas tillbaka skulle dessa påhittade skulder till SBAB kunna utgöra en fast penningmängd som surrogat för kronor. Och bankernas tvångslag Maastricht artikel 104(1) skulle i alla fall följas.

Men SBAB används inte på det sättet, tvärtom – SBAB används för att blåsa upp bostadsbubblan istället. Varför kan man fråga sig? Det enda svaret jag som jag kan se är att SBAB används som buffert för storbankerna så att storbankerna inte rasar när bostadsbubblan spricker. För enligt Baselreglerna måste bankerna hålla en reserv när de ”lånar ut” påhitt till bostads”lån”  – risken för en krasch anses mao större vid påhittad ”utlåning” till bostäder än om en bank ”lånar ut” till stat och kommun (som sagt, enligt Baselreglerna är riskvikten satt till noll vid påhittad ”utlåning” till stat och kommun).

Genom att SBAB också sysslar med samma pyramidspel kallat ”bostadsmarknaden” som de privata bankerna minskas mao riskerna för det privata bankerna vid en bostadskrasch. SBAB är mao satta till att agera krockkudde åt det privata banksystemet istället för att tjäna staten och kommunerna. SBAB tar över en del av riskerna med att ”låna ut” påhitt för att blåsa upp bostadsbubblan istället för att inte ta någon  risk genom att ”låna ut” till stat och kommun.

Nu gör ju Riksbanken något liknande som SBAB skulle kunna göra genom att Riksbanken köpt upp statsobligationer. Staten blir på så sätt skyldig staten (dvs staten blir skyldig Riksbanken som är statlig – och japp, det är också en logisk kortslutning som får en att ifrågasätta sitt eget förstånd). På så sätt blir den sk statsskulden mest fiktiv. Japan är väl det land som satt detta mest i system. Genom att köpa upp statsobligationerna kan Riksbanken hålla det fallfärdiga storbankerna under armarna genom att storbankernas Riksbankskonton fylls på så att de kan klara clearingen. Och visst är det  bättre att Riksbanken köper upp statens skulder (statsobligationer) än att de gör som de gjorde vid finanskrisen 2008 när de köpte upp hälften av alla bankernas riskfyllda bostadsobligationer för att inte Interbank Lending-systemet vid clearingen skulle frysa fast (återigen, läs kraschkursen om du vill ha lite inblick i dårskapen om det jag skriver låter så totalt vansinnigt som det är). Men egentlige är det enda rätta att förstaliga alla banker under åtminstone en övergångstid och sedan se till att bankerna inte längre får ljuga om att de lånar ut  kronor till kundkonton. Såsom Bank of Englands fd chef Mervyn King påpekat går det inte i längden att ha ett penningsystem där bankerna får syssla med alkemi – det kommer, såsom han också påpekat, braka åt helvete förr eller senare.  Bankerna ska förbjudas från att hitta på och ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton och bygga pyramidspel av dessa påhitt genom att göra skuldslavar av alla (om inte annat så genom skatten). Samtidigt bör det ske en total skuldavskrivning samt att de parasiter som tjänat på bedrägerierna skattas ned till existensminimum.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s