Har bostadsbubblan blivit ett makroekonomiskt instrument för att devalvera kronan?

Min mer kreativa blogg:

The possibility to use a Boolean sphere in order to create a Von Neumann universal constructor

————–

Iom att bankerna tagit över penningsystemet så finns det inte längre någon demokratisk kontroll över penningpolitiken. Riksbanken påstås vara ”självständig” men Riksbankens främsta uppgift är att säkerställa de fem storbankernas oligopol på clearingsystemet genom RIX. De fem storbankerna i kartellen är ju ”too big to fail” – dvs Riksbankens sk målsättning att ”säkerställa den finansiella stabiliteten” är bara en omskrivning för att Riksbankens uppgift är att med alla medel försvara kartellens oligopol på betalsystemet genom RIX. Mao Riksbanken är lydhund åt de fem storbankerna – så Riksbankens sk ”självständighet” är ett stort skämt.

Riksbanken har sänkt räntan och på så sätt möjliggjort för bankerna att anskaffa fler skuldslavar, framför allt genom att bankerna som mellanhand haft skuldslavsauktioner; såsom den riggade ”bostadsmarknaden” (vilket är ett totalt lögnaktigt uttryck – det finns ingen bostadsmarknad – det är bara fråga om skuldslavsauktioner som bankerna anordnar).

Men systemet har nu nått en mättnadspunkt då bankparasiterna inte längre kan anskaffa fler skuldslavar. Samtidigt har priserna på fastigheter ökat kostnaderna för den reella ekonomin (banker skapar inget annat än skulder som de använder för att suga ut den reella ekonomin med –  så banker är inte del av den verkliga ekonomin, precis såsom ekonomiprofessor Michael Hudson påpekar i videon nedan). Sverige har avindustrialiserats då bankerna sett till att kostnadsläget blivit så högt i Sverige att vi inte längre kan konkurrera med länder som hållt sina finansiella parasiter i schakt. Sverige har blivit ett tomt skal där finansparasiterna sugit ut och dödat den reella ekonomin genom sitt bubbelblåsande.

Före bankerna tog över penningpolitiken 1985 (den sk Novemberrevolutionen) kunde politikerna devalvera den svenska kronan för att öka svensk industris konkurrenskraft . Men den möjligheten finns, som sagt, inte längre (Soros satte den sista spiken i kistan). Politikerna har inget direkt penningpolitiskt styrmedel kvar då de lämnat över all kontroll till finansparasiterna.

Dock finns möjligheten för politikerna att devalvera den svenska kronan indirekt genom att ploppa bostadsbubblan och på så sätt öka svensk konkurrenskraft. Sverige har ju fortfarande en egen valuta. T.ex politikerna i Irland hade inte ens den möjligheten när bostadsbubblan sprack där – Irland har ju Euro och kunde inte devalvera ens genom den groteska metoden att punktera sin bostadsbubbla.

Det sjuka är mao att politikerna genom bostadsbubblan faktiskt har ett instrument för att devalvera kronan och på så sätt återuppliva den reella ekonomin. Men om politikerna punkterar bankernas pyramidspel kallat ”bostadsmarknaden” kommer folk hamna i bankernas skuldfällor och (liksom i Irland) vakna upp till att den ”rikedom” som fanns i att bankerna pumpade upp bostadsbubblan endast var en illusion. Istället för att kunna sälja till en ny skuldslav vid nästa skuldslavsauktion som bankerna anordnar kommer hundratusental, kanske miljontals, fastna som skuldslavar till bankerna i sitt ”eget” boende. Inget parti är villigt att begå harakiri på det sättet – alla partier ber en bön om att just deras parti ska slippa ta ansvaret när bubblan ploppar. Och när den ploppar kommer alla partier skylla på alla andra partier för att slippa stå stå till svars.

Politikerna är givetvis skyldiga till att Sverige hamnat i den rosa drömmen om att eviga fiktiva ”värdeökningar” på bostäder är ekonomiskt hållbart. Politikerna har hjälpt bankerna till att skapa denna fiktiva ekonomi som sugit ut den reella ekonomin. Politikerna är skyldiga till att Sverige nu är ett ”postindustriellt” skal med nästintill ingen reell produktiv ekonomi kvar. Och många av dem, såsom Anders Borg, Östros, Sundström, Reinfeldt etc är köpta av bankerna (det är ingen tillfällighet att dessa fått höga jobb inom bankväsendet efter sin politiska karriär). Dagens politiker är också lydhundar åt bankerna.

När den svenska bobubblan ploppar, med eller utan politikernas beslut, kommer lidandet bli enormt. Självmorden kommer öka då många kommer finna skuldslaveriet till banksystemet omöjligt att leva med. Så jag förordar inte att bostadsbubblan ska ploppas för att den svenska kronan ska devalveras och ge svensk industri andrum fär att växa. Jag förordar det alla politiker, oavsett färg, borde föreslå:

 1. Förstatliga alla banker och ska de någonsin bli privata ska de inte längre få syssla med parasitverksamhet som att blåsa upp bostadsbubblor och fylla dem med skuldslavar.
 2. Ha totala skuldavskrivningar då alla priser på bostäder etc är totala fiktioner
 3. Skatta finansparasiterna som tjänat på pyramidspelen maximalt i enlighet med liberalen Stuart Mills åsikt (se citat nedan)
 4. Se till att alla korrupta politiker kastas ut från sina partier och att medlöparnas (såsom Reinfeldt, Anders Borg etc) egendom fråntas dem.
 5. Ha regleringar som håller hyror nere så att inte hyresvärdar kan suga ut hyresgäster i sömnen (återigen är detta helt i linje med Stuart Mills åsikt om att de som får sin inkomst i sömnen genom att suga ut andras arbeten ska skattas maximalt, se citat nedan).

”They grow richer, as it were, in their sleep, without working, risking, or economizing. What claim have they, on the general principle of social justice, to this accession of riches? In what would they have been wronged if society had, from the beginning, reserved the right of taxing the spontaneous increase of rent, to the highest amount required by financial exigencies?”

Stuart Mill

Ovan är, precis såsom ekonomiprofessor Michael Hudson brukar påpeka, helt i linje med vad samtliga klassiska ekonomer ansåg – att finansparasitismen i en ekonomi måste hållas i strikta tyglar. Tyvärr har vi idag bara politiker som gör precis tvärtom – de matar finansparasiten och hjälper med alla medel till att blåsa upp parasitära pyramidspel. Det är helt sjukt att den klassiska liberalen Stuart Mill idag framstår som extremvänster – långt, långt till vänster om det sk Vänsterpartiet. Som ekonomiprofessorm Michael Hudson påpekar i nedan video kan inte politiker både tjäna finansparasiten och folket samtidigt – de måste välja sida. Det tragiska är att samtliga av dagens politiska partier har valt att tjäna finansparasitismen och inte folket.

Annonser

2 tankar om “Har bostadsbubblan blivit ett makroekonomiskt instrument för att devalvera kronan?

 1. Har ju inte exakt bäring på ditt inlägg, men är intressant iaf, hoppas jag. Kryptovalutorna är ju också skapade från luft, MEN med viktig skillnad att dom är räntebefriade och att våra fiender inte har kontrollen. Dock är dom skumma på andra sätt. Men dom nya statliga varianterna, KryptoRubeln som kommer inom kort, och vår egen E-Krona är statliga och uppbackade av domsamma, MEN räntebefriade och INTE skapade som skuld. Kringgår väl Maastiricht också.
  Kan alltså vara en räddning ur nuvarande slavutsugning via bankparasiterna(som skall steglas/stenas/flås levande/annan valfri plågsam metod). Har någon filosoferat om detta kommade fenomen?

  • Jo, kryptovalutor typ Bitcoin som ska ”brytas” tar en jävla massa datakraft och energi. För att få fram en Bitcoin går det åt 20 tunnor olja.
   https://oilprice.com/Energy/Crude-Oil/How-Many-Barrels-Of-Oil-Are-Needed-To-Mine-One-Bitcoin.html

   Sen kommer clearingen och att Bitcoin främst hamstras för spekulationssyften.

   Jo, KryptoRubeln kan dock bli intressant.

   Riksbanken kommer bara se till att Riksbankkontona öppnas upp så att folk kan hålla kronor där. Dvs Riksbankens förslag innebär att de fem storbankernas oligopol på Riksbankskontona inom betalsystemet bryts upp. Det i sin tur gör att dörren öppnas för digitala bankrusningar. Bankerna gör ju allt för att stänga dörren för fysiska bankrusning genom att försöka avliva kontanter- dvs bankerna försöker stoppa alla möjligheter för kontokunder att kräva att bankerna ska betala sina skulder. Antar att bankerna också kommer göra precis allt för att Riksbanken inte ska öppna dörren för digitala bankrusningar genom att införa E-kronan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s