Det behövs ett skuldavskrivnings-krav istället för amorteringskrav på påhittade ”lån”

Min mer kreativa blogg:

The possibility to use a Boolean sphere in order to create a Von Neumann universal constructor

————–

Regeringen säger ja till ”tuffare amorteringskrav”. Amortera vad är dock frågan?

Vårt sk penning och banksystem är så maximalt perverst som det bara går. Bankerna hittar på och ”lånar ut” sina egna skulder till kundkontot vid det lika påhittade ”lånetillfället”. Banken sätter sig mao i lika stor påhittad skuld till kontokunden som den sk ”låntagaren”. Då kundkontot är bankens skuld till kontokunden är det lika ”rätt” (eller snarare fel) att säga att banken är låntagaren av det påhittade beloppet kronor som aldrig existerat (som sagt; det är så logiskt absurt det bara kan bli).

Det enda sättet banken kan betala sin skuld till kontokunden på är genom att kontokunden gör uttag, t.ex från bankomaten. Och som alla vet kan inte bankerna betala sina skulder till kontokunderna vid t.ex en bankrusning – bankerna har nästan inga pengar, dvs kronor, de har bara en jävla massa skulder till kontokunderna – det är därför bankerna stänger bankomaterna vid en bankrusning.

Bankerna har löst detta genom att se till att de aldrig ska behöva betala sina skulder till kontokunderna, detta genom att:

 1. Bankerna sett till att kontanter nästintill utrotats och gjort det nästintill omöjligt att betala med kronor
 2. De fem storbankerna, såsom en kartell, har oligopol på clearingsystemet genom RIX så att endast de kan betala med kronorna som finns på Riksbankskontona. (läs ”Crash course” i hur penning och banksystemet fungerar om ovan verkar kryptiskt)
 3. Att vi använder bankernas skulder som betalmedel istället för kronor

Mao har bankerna sett till att bankerna slipper alla amorteringskrav. Det finns inte ett enda parti som har åsikten att bankerna givetvis måste betala sina skulder till kontokunderna – dvs att bankerna också ska ha ett avbetalningskrav på sig. Inget parti vågar påpeka det sjuka i att kraven på att betala de skulder bankerna hittat på är enkelriktat – dvs det absurda i att folk ska betala ”tillbaka” påhittade skulder till banken men banken ska aldrig behöva betala sina lika påhittade skulder till kontokunden.

För vi använder bankernas skulder som betalmedel när vi betalar varandra genom bankernas  kontosystem – vi använder i allt mindre omfattning riktiga pengar, dvs kronor. Bankerna är ”too big to fail” då 97% av den sk ”penningmängden” består av bankernas skulder till kontokunderna – endast 3% av penningmängden är kronor. Att bankernas skulder ingår i den sk ”penningmängden” är precis så perverst absurt som det låter – bankernas skulder ska givetvis inte ingå i penningmängden lika lite som dina skulder.

Det är inte ensidiga ”amorteringskrav” som behövs. Bedrägeriet behöver erkännas. Bankerna har inget ”lånat ut” och kontokunden har inget lånat. Bankerna har skuldförslavat allt med sina kontopåhitt – t.ex genom att trissa upp bostadspriserna till stratosfären. Samtidigt har, som sagt, bankerna sett till att de själva är ett frälse. Vad som behövs är:

 1. Totala skuldavskrivningar
 2. Att bankerna förstatligas åtminstone under en övergångstid och ska de någonsin privatiseras igen ska de syssla med vad de ljuger om att de gör idag – dvs låna ut pengar, dvs kronor
 3. Ha enormt progressiva skatter på de parasiter som utnyttjat systemet.
 4. Skapa ett ärligt demokratiskt penningsystem där staten skapar pengar som spenderas ut till allmännyttiga ändamål (infrastruktur, skola, vård och omsorg etc)

Bostadsbubblan/pyramidspelet kommer ploppa och ovan är det enda sättet att stoppa vansinnet på utan extrema samhällskostnader. Enligt konjunkturinstitutet kommer ett prisfall på fem procent leda till minskade skatteintäkter på 20 miljarder. Enligt Husmask har bopriserna redan fallit mer än 10 procent. Att låtsas som detta vansinne kan fortgå kommer mao innebära att Reinfeldts dröm om att krossa välfärdssystemet går i uppfyllelse (vilket var Reinfeldts plan enligt hans företrädare på moderata partiledarposten, Bo Lundgren).

Om staten tar över penningskapandet kan staten skapa skuldfria pengar, dvs kronor, och vi skulle knappt behöva ha någon skatt och skuldslaveriet till bankerna skulle kunna avskaffas. Men det förutsätter att vi får politiker som inte är bankernas knähundar – men tyvärr finns snart inte en enda bankkritiker i Riksdagen när miljöpartisterna Carl Schlyter, Annika Lillemets och Valter Mutt lämnar miljöpartiet.

Som ekonomiprofessor Steve Keen påpekar nedan måste vi döda de finansiella parasiterna (dvs motsatsen till vad Reinfeldt vill –  han ville ju som sagt döda välfärden och hålla liv i parasiten – att han jobbar nu åt  Bank of America Merrill Lynch kan väl ses som en avlöning för väl förrättat ”arbete”)

Ekonomiprofessor Michael Hudson om hur dagens neoliberalism är en Orwelliansk lögn skapad för att ge parasitismen legitimitet:

Mer Hudson om den historiska betydelsen av skuldavskrivningar:

Annonser

5 thoughts on “Det behövs ett skuldavskrivnings-krav istället för amorteringskrav på påhittade ”lån”

 1. Jag skaffade en obetydlig mängd krytovaluta, bara för att prova, och nu har värdet fördubblats. Kul.
  Men, så kom jag på att detta kan vara en djävulsk fälla, eller snarare en nödutgång för bankerna som bara har ett skräckscenario, nämligen att det blir bankrusning, när deras perversa bedrägerisystem kraschar.
  Om nu alla tömmer sina bankkonton och skaffar kryptovalutor, som ju bara är digitala siffror på virtuella bankkonton, så bekommer det ju inte bankerna ett smack.
  Hade dom varit tvungna att hosta upp något fysiskt, som kontanter, hade dom ju varit rökta.
  Men inte nu!
  Dom blir alltså av med alla kommande bankfordringar.
  Det som bankerna verkligen lever av är ju att ”låna ut” pengar, och det kommer ju att fortsätta även om alla använder kryptovalutor.
  Om sedan krytovalutorna havererar, så skrattar bankerna, för dom är opåverkade och ingen kan kräva ut några pengar, för folket har tömt kontona själva!
  Alltså, kan det vara så att bankerna egentligen är de som iscensatt detta, och låtsas vara bekymrade, att fler o fler går över till krypto?

  • Jo, bankerna har säkert full koll på Bitcoin med och säkert spekulerar de dessutom friskt i Bitcoin (kör med blankning när de drar proppen etc) . Dessa parasiter har, såsom ekonomiprofessor Michael Hudson förklarar nedan inga som helst skrupler (lika lite som Reinfeldt som torde vara bland de största svenska svinen i vår samtid)

 2. Gaaaah! Bra video men tänk nu på att RT är Moskva och Chekisternas propaganda kanal!

  ”Stockholms syndromet, när kidnapparen mentalt förvrider hjärnan på den kidnappade att få sympatier för kidnapparen!
  Borde vara inskrivet i lagboken.

  Hudson beskriver USA’s politiska enpartisystem bestående av två fraktioner på exakt samma sätt som Noam Chomsky gör d.v.s
  Yes please and Yes thank you. Slående.

  Båda beskriver psykopaten men nämner dem alldrig vid namn, vilket jag finner märkligt då det skulle sätta ljuset på denna biologiska avart
  för att kunna göra nåt åt det.

  Ett av psykopatens drag är ju att alla andra ska leva i ett ständigt Stockholms syndrom.

 3. Bitcoin verkar vara lika menlöst som att flytta skulden från SHB till SPAB samma jävla nollsummespel med kanske den fördelen att
  Bittcoinen enklare kan flytta utomlands? Vet inte har inte forskat kring bitcoin vet bara att att gräva efter dem är dyrt med tanke på den dator park som behövs och strömen för att driva det.

  Precis som i USA är riks politikerna (inte nödvändigt kommunal) bara en front för finansen, se bara Göran Persson KPMG, hela hans förra minister sfär har ju flyttat utomlands och jobbar för finansen, Löven springpojke åt Wallenberg när det höll att skita sig med Saudi efter Maggans hjärnsläpp, ett klassiskt foto för historen och hans eftermäle
  Löfven vänster, nån Saudi prins höger och M wallenberg mitten:
  http://www.varldenidag.se/_internal/cimg!0/diz4mhdxtggp0nu4mpxqr4a35jruwss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s