Sambandet mellan dollarn och kommunismens centralplanering

cover_i_sigil

Boken som mekaniskt beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt kan beställas här:

Crash course i hur penning och banksystemet fungerar


dollar_or_die

En sak som kanske förbryllar många är att bankirer finansierade den ryska revolutionen (t.ex Robert Ashbergs farfar Olof Ashberg som kallades den röde bankiren). Anarkisten Bakunin sa t.ex att bankirerna finansierade kommunismen för att bankirernas centralbankssystem och kommunismen båda byggde på centralstyre. Marx ansåg att bankirernas centralstyre t.om var än värre :

Talk about cen­tral­i­sa­tion! The credit sys­tem, which has its focus in the so-called national banks and the big money-lenders and usurers sur­round­ing them, con­sti­tutes enor­mous cen­tral­i­sa­tion, and gives this class of par­a­sites the fab­u­lous power, not only to peri­od­i­cally despoil indus­trial cap­i­tal­ists, but also to inter­fere in actual pro­duc­tion in a most dan­ger­ous man­ner— and this gang knows noth­ing about pro­duc­tion and has noth­ing to do with it.

Det är inte så svårt att förstå deras tankar om man förstår centralbankssystemet.

För att förstå den gemensamma nämnaren i centralstyret måste man förstå dollarns funktion i USA:s centralmakt – eller som Henry C K Liu uttryckte det i Asian Times:

”World trade is now a game in which the US produces dollars and the rest of the world produces things that dollars can buy.”

En annan sak man måste förstå är att ett lands valuta på centralbankskontona aldrig kan lämna landets centralbank. Svenska kronor i digital form existerar endast på Riksbankens datorer då endast Riksbankens datorer kan innehålla digitala kronor. Detsamma gäller givetvis för digitala dollar – digitala dollar kan bara existera på amerikanska centralbankens (FED:s) datorer i New York.

För att få det så enkelt som möjligt blir det många illustrationer.

Vi börjar med lydstaten Sveriges förhållande till centralmakten USA:

1

Som synes ovan har Nasdaq kontrollen över Sveriges valuta då valutatransaktioner (t.ex spekulation på börserna) sker genom Nasdaqs riksbankskonto. Det är t.o.m så att det är Nasdaq som sätter den dagliga växlingskursen för kronan.

Sverige har inte samma arrangemang med t.ex Ryssland, se nedan:

2

För att Sverige ska kunna handla med Ryssland måste detta därför ske genom Federal Reserve som visas nedan:

3

Amerikanska storbanker genom FED blir mao centralpunkten. Då detta också gäller andra länder så gäller nedan:

4

Av ovan kan man se att centralstyrningen under t.ex kommunismens Sovjet var regional i förhållande till FED:s globala centrala kontroll av hela världen – dvs vi ser att Marx hade helt rätt i vad han skrev i citatet ovan.

Eller som Wall Street Journal skriver i den här artikeln:

”Fully 85% of foreign-exchange transactions world-wide are trades of other currencies for dollars.”

Vad händer då om något land försöker kringgå FED:s centralstyre som 85% av valutahandeln tvingas in i? Som t.ex nu när Kina och Ryssland går förbi dollarn i handel mellan varandra genom att acceptera varandras valutor som direkta betalmedel såsom bilden nedan visar:

5

Om landet som bryter mot USA:s centralstyre är litet kommer USA se det som en krigsförklaring och bomba skiten ur landet för att statuera ett exempel – t.ex Irak, Libyen, Somalia. När landet är sönderbombat blir landets valuta inget värt och då kan amerikanska företag köpa upp landets resurser med dollar som ju är härskarvalutan – USA behöver mao inte vinna krig – det räcker med att förstöra värdet på det angripna landets valuta.

Om landet är för starkt för att angripas militärt så försöker USA ekonomiskt isolera landet genom att strypa landets möjligheter att gå genom FED:s dollarsystem (landet kan då t.ex inte handla med lydstaten Sverige vars valuta, som sagt, styrs av Nasdaq). Exempel på det är t.ex Iran och Nordkorea – USA blockerar deras tillgång till SWIFT-systemet – dvs dollarnätverket, så att det blir svårt för landet att handla med andra länder. Nedan visas hur Iran straffas för att de försöker kringgå dollarn genom att handla direkt med t.ex Kina

text3677

För att sammanfatta så leder alla vägar inte till Rom utan till centralmakten FED i USA. Centralisering med FED i mitten är global och i en omfattning som kommunismens centralstyre inte alls nådde upp till (mao Marx hade rätt – Bakunin hade t.om än mer rätt). Denna centralmakt vacklar nu betänkligt och håller på att brytas upp. Lydstaten till  Nasdaq/FED (som kallas Sverige i folkmun) är så fast i att vara lydstat åt centralmakten att ”vi” troligen kommer göra allt för att USA ska kunna behålla sitt centralstyre genom dollarn – det är ju ingen slump att ”vi” i princip redan är medlemmar i Nato. Och givetvis kommer det ske med svammel om att det är för att värna den västerländska ”demokratin” och bl.a bl.a bl.a. Troligen kommer svenska politiker fortsätta tacka USA för att de bombar skiten ur motsträviga länder och skapar enorma flyktingvågor – såsom Anders Borg leendes gjorde inför en amerikansk tankesmedja:

Att Borg idag jobbar åt en amerikansk storbank lär ju knappast vara en tillfällighet. Tyvärr har vi ett politiskt system där psykopatiska bankirer väljer vilka psykopatiska politiska ”ledare” vi ska ha.

Annonser

4 tankar om “Sambandet mellan dollarn och kommunismens centralplanering

  1. Ping: Dollarn hålls uppe av knarkhandel, krig, korruption och förstörelse av andra länders ekonomi | Ett nytt penningsystem

  2. Ping: Tysklands utrikesminister vill bryta loss EU från dollarhegemonin | Ett nytt penningsystem

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s