Media hjärntvättar oss med lögnen att det är bostadsbrist som skapat bostadsbubblan

Om du vill göra en donation och Swisha bankskulder till mitt bankkonto för att stödja mitt skrivande så Swisha till 0760100908 . Jag kommer då få ett ökat innehav av bankens skulder på  mitt konto men jag går snabbt till bankomaten och tvingar banken att betala sin skuld – jag betalar allt jag kan med kronor (dvs pengar) 🙂

————–

1

Jag har använt Dave1b graf tidigare för att visa att skulden till den ploppande bostadsbubblan läggs på alla utom de som blåst upp den – bankerna

Det jag missade i det inlägget var att bemöta lögnen om att det är bostadsbrist som skapat bostadsbubblan. Kollar man in grafen i ovan inser man vilken total lögn det är. Notera att de reella huspriserna sjönk från andra världskriget fram till början av 1980-talet. Bostadspriserna sjönk fastän det periodvis var t.o.m än värre bostadsbrist under denna tid – så argumentet att det är bostadsbrist som skapat bubblan saknar empirisk grund. Däremot är korrelationen mellan bankernas kredit-påhittning och ökningen av bostadspriserna extremt stark som visas i grafen.

Efter kreditavregleringen 1985 (även kallad novemberrevolutionen) började bankerna pumpa upp priserna till de vansinniga nivåer som de är på nu. Före 1985 låg inte bankerna i samma omfattning som en mellanhand i budgivningen och trissade upp priserna då de var hårdare reglerade. Efter 1985 har det inte funnits något som kan kallas  ”bostadsmarknad” – för det är inte köpare och säljare som sätter priset på bostaden längre – det är bankerna som prissätter bostaden genom att de kommande skuldslavarna bjuder över varandra i skuldslavsauktioner där den som ”vinner”  budgivningen får bli skuldslav åt banken. Boskuldslaven har sedan inbillats tro att hens slaveri till banken är frihet genom att hen tror att hen äger bostaden när hen egentligen bara hyr den av banken. För att lyckas med bedrägeriet har bostadsinflationen döpts om till ”värdeökningar”. Skuldslavarna har mao inbillats tro att de är rika som troll fastän de i verkligheten blivit allt tyngre fastkedjade i påhittad skuld till banksystemet.

Det är dags att boskuldslavarna ser sitt eget slaveri nu. Det är dags att folk ser bankernas parasitism och kräver totala skuldavskrivningar. Det är dags att nationalisera banksystemet och se till att bankerna inte längre kan skuldförslava allt med påhittade skulder. Det är dags att omfördela den rikedom som parasiterna (Wallenberg, Wahlroos etc) roffat åt sig genom att t.ex skatta dem extremt hårt och se till att deras tillgångar tillfaller allmänheten.

”Crash course” i hur penning och banksystemet fungerar

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s