Dollarn hålls uppe av knarkhandel, krig, korruption och förstörelse av andra länders ekonomi

cover_i_sigil

Boken som mekaniskt beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt kan beställas här:

———————————————

(siffrorna om antal väpnade konflikter på bilden ovan är tagna från en rapport från American Journal of Public Health)

Jag har tidigare skrivit om hur Afghanistankriget kan ses som det tredje opiumkriget. Jag har också beskrivit hur USA:s blivit det nya Romerska imperiet genom att se till att de digitala internationella betalningsvägarna leder till Federal Reserver då USA kontrollerar datanätverket för handeln mellan länder  (85% av världens valutatransaktioner sker i dollar). Dessa inlägg kan läsas som komplement till det här inlägget. Jag kommer använda många illustrationer i det här inlägget.

Allt fler inser att dollarn är ett utsugningsinstrument och används för att skapa kaos och förödelse i andra länder som USA sedan kan suga ut. Jag tänkte gå igenom dollarns förödelse och härskande utifrån att det finns två olika dollarsystem och hur de hänger ihop. Det centrala i förståelsen av vad jag skriver nedan är att hålla reda på skillnaden i egenskaper hos dessa två dollar system. De två dollartyperna är:

 1. Fysiska dollar i form av sedlar och mynt
 2. Digitala dollar som bara kan existera på USA:s centralbanks (FED:s) datorer.

Vi börjar med de digitala dollarna och dess egenskaper som beskrivs nedan:

1

Det centrala här är att inga digitala dollar går att använda i andra länder då digitala dollar enbart kan existera på FED:s datorer i New York. FED kan mao i realtid kontrollera om ett land kringgår dollarsystemet och se till att landet straffas (antingen genom ekonomiska sanktioner t.ex uteslutning från Swift-nätverket, t.ex Iran har straffats på detta sätt, eller genom att landet bombas tillbaka till stenåldern, t.ex Libyen och Irak). Dollarn får på så sätt ett högt värde som gör att amerikanska företag kan köpa upp andra länders tillgångar billigt. Detta blir i synnerhet sant om landet bombas sönder och samma, såsom visas nedan:

2

Landet fylls då med fysiska dollarsedlar. Dessa fysiska dollarsedlar har dock helt andra egenskaper än de digitala dollarna. De fysiska sedlarna existerar ju i landet. I takt med att landet fylls på med dollarsedlar minskar efterfrågan på dollar såsom bilden nedan visar:

3

För att återforsla tillbaka dollarsedlar ( sk dollar recycling varav petrodollar recycling är mest känd) till USA används bl.a nedan metod:

4

Förtryck och kaos är mao ett sätt för att se till att dollarsedlarna ska kunna återforslas till de amerikanska banksystemet. Ett annat sätt att återforsla dollar på är att tillsätta knarkkungar i landet som tillverkar knark som CIA sedan vaktar och ser till att de kommer ut på världsmarknaden. Då den svarta marknaden sker i dollarsedlar kan det amerikanska banksystemet suga åt sig de återforslade dollarna. Det ligger mao i USA:s intresse att se till att göra den svarta marknaden så stor som möjligt då det ökar efterfrågan på dollarsedlar. Att kriminalisera t.ex knark håller mao dollarns värde uppe. USA sysslar därför med farsen att föra ett ”krig” mot droghandel samtidigt som de i verkligheten ser till att maximera den svarta marknaden (genom t.ex CIA). Nedan bild försöker illustrera detta:

6

Ibland har det hänt att knarkproducenterna inte varit CIA kontrollerade maffiakungar som återforslat dollarsedlarna till USA. T.ex FARC-gerillan i Colombia. För att få FARC att skicka tillbaka dollarsedlarna till USA åkte Richard Grasso, dåvarande chef för New York börsen, till Colombia och försökte snacka ”vett” med FARC-ledarna och försöka övertala dem att återforsla narcodollar och ”investera” dem i New York börsen. Här är en bild på det mötet:

När inte det fungerade såg USA till att förstöra FARC:s knarkodlingar medan de lät knarkkungarnas knarkodlingar vara ifred.

Det finns andra sätt som USA kan förstöra andra länders ekonomi på också så att länderna dollariseras. T.ex genom att de får landet att begå ekonomiskt självmord genom att förstöra landets jordbruk. Ekonomiprofessor Michael Hudson beskriver den utsugningsmetodiken så här:

”This is how the Americans have impoverished Third World countries, by insisting – for instance through the World Bank and IMF – that they will only be given loans if they agree not to feed themselves but depend on American grain”

http://michael-hudson.com/2011/07/the-euthanasia-of-industry/
Intervjun kan laddas ner och lyssnas på här:
http://michael-hudson.com/wp-content/uploads/audio/Hudson_July2011_Bonnie.mp3” /

”Underutvecklingen” av länder är mao planlagd genom att länder måste krypa för dollarimperialismen eller svältas ihjäl (ofta med inflation som följd).

Så vad har vi lärt av ovan? Jo:

 1. det är en skillnad mellan digitala dollar och fysiska dollar
 2. dollarns värde hålls uppe av att förstöra andra valutors värde genom ekonomisk krigföring (t.ex genom uteslutning från Swift-systemet) eller genom att landet ifråga bombas till stenåldern så att landet kan köpas upp för en spottstyvel av amerikanska företag när den inhemska valutan kollapsar.
 3. Att USA är minst av allt för en demokratisk utveckling, fred eller ekonomisk rättvisa – tvärtom ligger det i USA:s intresse att se till att fattiga länder har en korrupt superrik ledning – det är en förutsättning för dollarns härskande.
 4. Dollarn är grunden för den svarta marknaden – det ligger mao i dollarns intresse att maximera maffiaverksamheter så maximalt som möjligt – i synnerhet då knarkmaffian. Det finns t.o.m med ett uttryck för detta – narkodollar (liknande uttrycket petrodollarn).

Tänk va bra att vi har sådana devota lydhundar till politiker som slickar husse i röven och tackar USA för alla krig och flyktingar samt det enorma lidande som alla dessa krig för med sig. Borg fick ju jobb på en amerikansk storbank som belöning för sin politiska ”karriär” i rövslickeri.

 

Lite överkurs:

Som jag beskrev här gjorde britterna ungefär samma sak som USA när Pundet var härskarvaluta. Storbritannien gjorde Kineserna till knarkare och genom att de kontrollerade knarkhandeln kunde britterna återforsla Pund. Britterna producerade då knark i Indien (som mao hade samma funktion som bl.a Afghanistan har idag för USA). I delar av Indien fick befolkningen inte odla mat – de var tvungna att uteslutande odla opium. Detta ledde till en rad svältkatastrofer i Indien, t.ex den i Bengal, wikipedia skriver:

”The famine is estimated to have caused the deaths of up to 10 million people. Warren Hastings’s 1772 report estimated that a third of the population in the affected region starved to death.”

Här är en lista på svältkatastrofer i Indien som Ostindiska kompaniet skapat:

https://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_major_famines_in_India_during_British_rule

(faktiskt är den Irländska sk potatissvälten också ett resultat av samma utsugning – det var bara potatisen som fick missväxt på Irland – andra grödor klarade sig bra – det som orsakade svälten var att brittiska soldater tvingade den Irländska befolkningen att lämna ifrån sig all mat – annars sköts de ihjäl)

Storbritannien då var lika lite som USA nu ett land – Storbritannien var maffiaverksamhet som sköttes av Ostindiska kompaniet som skötte t.ex opiumodlingarna i Indien.

Ted Nace bok ”Gangs of America” (som kan laddas ner grattis)–  beskriver Ostindiska kompaniets makt bra:

”the East India Company is historically significant because it was quite simply the most powerful corporation that has ever existed. Imagine a private company so unaccountable it conducts its own criminal trials and runs its own jails, so dominant it possesses an army larger than any other organized force in the world, and so predatory that for more than two centuries it squeezes the economy of the richest country in the world until observers report that some regions have been “bled white.” The King is dependent on periodic “loans” from the company. A third of Parliament owns stock in it, and a tax on its tea constitutes ten percent of the government’s revenues. A 250,000-man army (twice the size of Britain’s) fights the company’s wars, and the four out of five soldiers in that army who are “sepoys,” i.e. Indians, are kept in line by punishments such as “blowing away”strapping an offending soldier across the mouth of a cannon and firing the weapon. ”

USA kör bara på i samma fotspår. Så grunden för väst är inte ”demokrati”, ”rättvisa”, ”marknad”, ”osynliga händer” och bla,  bla. Grunden är ren och skär maffiaverksamhet och utsugning – och i centrum av denna maffiaverksamhet står banksystemet. Maffiakontoret flyttade bara huvudstad från London till New York när dollarn efterträdde Pundet som härskarvaluta iom Bretton Wood.

Britterna använde skatten som ett sätt att återforsla pund från sina kolonier. Amerikanska revolutionen var till stor del en revolt mot denna utsugning. Numer sker återforslingen som visats på andra sätt men det är fortfarande fråga om att imperiet kräver sin tribut från kolonierna.

Annonser

5 tankar om “Dollarn hålls uppe av knarkhandel, krig, korruption och förstörelse av andra länders ekonomi

 1. Man ska inte underskatta det djup av korruption som skapats i systemet av ”kontrollerade transporter”. Stora partier tas in i USA och Europa under förespegling av att man spanar på ekonomiska uppdragsgivare. Det räcker ju att ta några bankdirektioner som jobbar under order från något ordenssällskap. Man har personer i nyckelpositioner inom tull och polis som i samarbete med säkerhetstjänster manipulerar bevakningen av gränser. Sverige är ett bekvämt transitland för norra Europa och Baltikum västerifrån. Vinster har använts för finansiering och betalning i exv operation Gladio, knarket är en sorts gångbar valuta för att uppnå önskad destabilisering. I kokainproducerande länder är det bara Bolivias Evo Morales som egentligen aktivt reagerat på situationen genom att kasta ut det korrupta DEA från landet.

  • Precis! Det är lite tragikomiskt att vi idag har mer av en knarkmyntfot än en guldmyntfot. Undrar om inte det var det som penningväxlarna sysslade med när de gjorde kineserna till opiumknarkare. Britterna kunde inte lura i kineserna att guld är pengar (för i Asien har guld aldrig haft samma mytstatus som i väst) – då såg britterna till att skapa en knarkmyntfot istället.

   När länderna slutade med guldmyntfoten (Sverige avskaffade guldmyntfoten 1931) och märkte att det gick bra ändå så minskade den magiska tron på att guld är pengar. Dödsstöten kom när Nixon kopplade bort guldet från dollarn 1971.

   Kissinger fixade då ihop petrodollar, dvs en slags oljemyntfot. Liksom knarket har därför den alternativa energiutvecklingen medvetet bromsats för att alla länder ska bli beroende av olja (att skapa en myntfot som är baserad på en vara genom att skapa beroende måste vara betydligt mer effektivt än en guldmyntfot som bara består av tro).

   Så dollarn idag står på någon slags hybridmyntfot av narkomyntfot, petromyntfot och vapenmyntfot (där länder bombas ihjäl ifall det inte accepterar att betala med dollar) med tillägget kaosmyntfot för när ett sönderbombat land i totalkaos får sin valuta förstörd ersätts den med dollar som (mao USA:s företag kan köpa upp landet gratis)

   Jo, korruptionen är djup och dubbelmoralen likaså!
   https://en.wikipedia.org/wiki/Allegations_of_CIA_drug_trafficking

 2. Vad händer när Kina med sin valuta börjar styra i världen? Är inte Kina och Ryssland ”kompisar” numera? Vad kan Trump göra åt det? Var det inte Kina som fick Nordkoreas diktator att lova världen att det skulle bli slut med missriktade raketer? Eller var det något som faktiskt Trump var inblandat i? Vilken är den faktiska relationen mellan USA och Kina idag?
  Rykten hävdar att det är det kinesiska undret som numera har tagit över kontrollen av internationell utveckling, eller ????

 3. Jo, de håller på att kringå dollarn på alla möjliga sätt.

  Senast var att de införde en Petriyuan den 25 mars (knäpptyst i svensk media):

  https://parasitstopp.wordpress.com/2018/03/24/beror-borsnedgangen-i-usa-pa-kinas-inforande-av-petroyuan-pa-mandag/

  Kinas Riksbankschef har sagt att han hellre skulle ga sett att Keyenes Bancor vann vid Bretton Wood:

  https://parasitstopp.wordpress.com/2015/03/31/haller-kina-pa-att-skapa-ett-nytt-internationellt-betalsystem-grundat-pa-keynes-bancor/

  Sedan buger de en ny silkesväg som sabbar Brzezinski plan på att Asien och Europa aldrig får komma samman (som Brzezinski i sin tur snodde från Mackinders plan för det Brittiska imperiet):

  https://parasitstopp.wordpress.com/2015/03/11/vagnatet-for-internationell-handel-byggs-om-av-kina-dollarn-kringgas/

 4. Ping: Tysklands utrikesminister vill bryta loss EU från dollarhegemonin | Ett nytt penningsystem

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s