Frågan om staten äger Riksbanken är irrelevant då bankerna äger och kontrollerar staten.

cover_i_sigil
Jag har gjort en bok som mekaniskt beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt. Tänkte starta ett mikroförlag och ge ut den. Jag har gjort en pdf version. Swisha 50 bankskulder 🙂 till 0760100908 och skriv er mail-adress som meddelande så skickar jag den till er. Ni kan även betala genom paypal – min mejl är michael.thuden@gmail.com
—————————–

 

Anarkokapitalister är marknadsanarkister som anser att ”osynliga händer” ska styra ”marknaden” (hur flummigt är det inte att tro att det finns ”osynliga händer” som styr ”marknaden”? Snacka om magiskt tänkande). Staten är enligt anarkokapitalisterna en ond hand som stoppar den ”osynliga handen” från att göra underverk. Staten är mao enligt anarkokapitalisterna det yttersta onda som står över all annan ondska – staten står även över storbankernas ondska. Då staten äger Riksbanken är det enligt anarkokapitalisterna så att staten står över banksystemet.

Men är det så?

Nä, det är precis tvärtom – bankerna kontrollerar staten då staten enligt Maastricht artikel 104(1) och Lissabonavtalet är tvungna att ”låna” kontopåhitt av bankerna. Staten får inte skapa valuta för att finansiera sig. En suverän stat kan skapa valuta som den finansierar sin verksamhet med. En suverän stat behöver inte ”låna” fullständiga påhitt från banksystemet. I dagens system äger bankerna rätt att ”låna ut” sina egna skulder (IOU) till kommunala och statliga kundkonton (då ett kundkonto hos en bank inte kan innehålla valuta, dvs kronor – det enda ett kundkonto kan innehålla är bankens skuld till kunden på kronor). Några andra alternativ får inte finnas enligt Maastricht.

Mao då staten och kommuner är satta i skyhög påhittad skuld är staten och kommunerna slavar åt banksystemet (den som är satt i skuld är inte fri – såsom Göran Persson en gång sa).

Mao frågan om staten äger eller inte äger Riksbanken blir därmed irrelevant för bankerna äger och kontrollerar staten.

Ett annat sätt att se det på:

Om staten skapade valuta (kronor) och det fanns ett kontosystem som staten kunde betala med kronor så skulle staten stå över bankerna. Nu finns inget betalningssystem där staten kan betala något med kronor genom konton då de fem storbankerna är de enda som kan betala varandra med kronor genom clearingen mellan riksbankskontona (som är de enda kontona som kan innehålla kronor) . Mao bankerna är suveräner – inte staten – detta då staten fråntagit sin suveräna rätt att betala med sin egen valuta (kronor).

Att, såsom bankerna, få sina skulder inräknade penningmängden är en suverän rätt som inget riktigt företag har. Att få ljuga kontokunderna rakt upp i ansiktet genom påstå att banken kan ”låna ut” kronor till kundkontot är en annan kriminell suverän rättighet som bankerna har som inget riktigt företag har rätt till. Att bankerna på så sätt anskaffar skuldslavar (varav hela staten är en) är en suverän ”rätt” som visar att bankerna står över alla.

Vidare är clearingen inom betalsystemet RIX också ett bevis på att de fem storbankerna är de som kontrollerar Riksbanken. De fem bildar ett oligopol som Riksbanken är satt att underhålla. Clearingen i sig visar också att bankerna mellan varandra inte ser kundkonton som pengar – storbankerna ser kundkonton för vad de är – den andra bankens skuld till kontokunden. Detta är entydigt då kundkonton står på skuldsidan av bankernas balansräkningar. Storbankerna kräver alltid att bli betalda med kronor genom riksbankskontona vid clearingen.

Staten är ett instrument som kan användas på olika sätt. Staten ska användas för att radera parasitism som kan uppstå, t.ex genom oligopol och monopol. Jag tror t.om anarkokapitalister inser att detta är en uppgift som staten bör ha. Staten idag gör precis tvärtom – staten underhåller storbankernas oligopol och parasitism genom Riksbanken.

För att förstå clearingen mellan bankerna och hur vi bollar bankernas skulder mellan våra kundkonton istället för att betala med valuta, dvs kronor, kan ni läsa den här ”crash-kursen

Annonser

6 tankar om “Frågan om staten äger Riksbanken är irrelevant då bankerna äger och kontrollerar staten.

 1. Fascinerande hur relativt lång tid det tar innan man förstår hur bedrägeriet är uppbyggt i detalj.
  Dom har ju haft lång tid och informationsmonopol som hindrat ett snabbt uppvaknande.
  Men Pandoras ask är öppnad, och nu är det raka vägen nerför till helvetet för ”dom”, och lutningen ökar hela tiden 🙂
  Det som fortfarande är oklart är hur spritt bankparasitsystemet är. Västvärlden inkl dom delar som dom förtrycker förstår vi. Men stora frågetecken hos resten. Ryssland, Kina t.ex.
  Eftersom det kommer att bli ett eget transfereringssystem och typ guldmyntsfot där, så tyder det på att antingen så är dom fria, eller att våra kända parasiter håller på och omgrupperar inför västs kollaps.

  • Jo, och inte blir man mindre förvirrad av att Riksbanken förslag om E-kronor åt alla där alla ska kunna hålla kronor på ett riksbankskonto. Bankerna skulle ju då utsättas för en digital bankrusning där folk flyr från bankernas kontosystem till riksbankskontona (varför skulle folk vilja ha bankernas skulder som tillgång när de väl inser att ett kundkonto hos en bank inget annat kan innehålla än bankens skuld?). Bankernas pyramidspel skulle rasa tämligen omgående.

   En annan sak som jag blir misstänksam mot är uppbyggnaden av det sk ”psykologiska försvaret” som påstås skapas för att ryssarna inte ska påverka valet (vilket parti skulle ryssarna påverka? Alla Riksdagspartier är ju rabiata ryssfobiker!) Undrar om det inte är en täckmantel för att kunna kontrollera massan när fallet kommer (t.ex orsakad av bostadsbubblans ploppande) och folk börjar förstå hur totalt rövknullade de blivit av systemet (boskuldslavarna lär ju t.ex inte bli så glada när de väl inser att bankerna blåst häcken av dem)

 2. Tack ännu en gång Michael för en klarsynt beskrivning av verkligheten. Tack också för tidigare tips om Steve Keen och Michael Hudson vars böcker borde vara obligatorisk läsning för alla.
  Precis som du säger så är diskussionen om huruvida Riksbanken (centralbanken) är privat eller inte sekundär då styrningen sker i själva skapandet av betalningsmedlet.
  Den kanske enklaste vägen ut ur det dilemmat skulle väl vara ett utträde ur EU, eller?
  Ett nytt parti är på upptåg också som satsar på att dels reformera bankerna samt återskapa det gamla svenska folkhemmet, därav namnet ”Folkhemmet Sverige”. Alla initiativ i den riktningen är välkomna.
  Andreas Cervenka verkar ha lyssnat på detta också för han skriver väldigt bra i sin senaste bok ”Vad gör en Bank?”.

  Jag är övertygad om att hemligheten med att skapa ett samhälle värt att leva i och kämpa för ligger i att omstrukturera det ekonomiska systemet och ge makten till folket via genuin direktdemokrati. Michael Hudson beskriver den ekonomiska historien bättre än någon annan jag läst och man ser hur systemet gång efter annan historiskt sett varit både funktionellt och tilltalande. Mao kan det göras igen. Upplysning och handling är det som gäller.

  Tack för allt arbete du lägger ner Michael!

  • Tack!
   Jo, för att avskaffa Maastricht och Lissabonavtalet så att staten kan finansiera sin verksamhet genom få skapa valuta (kronor) kräver nog ett utträde från EU. Om nu inte alla EU-länder vaknar och ser vilket vansinne och total parasitism det är att låta bankerna få skapa allmänna betalmedel genom att hitta på och ”låna ut” bankens egna skulder.

   Jo, direktdemokrati är vägen som måste till. Och, japp, dagens partier är alldeles för korrumperade för att kunna ändra något.

 3. ”Om staten skapade valuta (kronor) och det fanns ett kontosystem som staten kunde betala med kronor så skulle staten stå över bankerna.”

  Jo, det lamdar i det till slut. Varför? Därför att det finns inget annat hållbart alternativ (även om vägen dit må vara både krokig och snårig…).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s