Skulle Jesus kastat ut kryptovalutorna och bankerna ur templet?

Om du vill göra en donation och Swisha bankskulder till mitt bankkonto för att stödja mitt skrivande så Swisha till 0760100908 . Jag kommer då få ett ökat innehav av bankens skulder på  mitt konto men jag går snabbt till bankomaten och tvingar banken att betala sin skuld – jag betalar allt jag kan med kronor (dvs pengar) 🙂

————–

Om man är religiös eller ej är ovidkommande – Jesus gjorde rätt när han kastade ut penningväxlarna ur templet – oavsett om han existerat eller ej så ”var” det en moralisk riktig handling. Jesus tyckte att penningväxlarna parasiterade på andras arbete genom att ta ut avgifter för penningväxlingen. Jesus såg parasitismen i att penningväxlarna tog transaktionsavgifter.

Säg att du köper frukt och betalar torghandlaren med en 100-lapp. I den transaktionen finns ingen mellanhand som roffar åt sig. Ingen parasit ligger mellan dig och torghandlaren – torghandlaren får hela värdet av transaktionen. Det finns mao ingen transaktionsavgift när vi handlar direkt med kontanter.

Säg att du handlar mat och betalar med ditt bankkort i en liten kvartersbutik. Banken kommer då ta en massa dolda avgifter för att du ska kunna betala affärsägaren. Du betalar en avgift till banken för ditt bankkort och butiksägaren betalar också transaktionsavgifter till banken – Swedbank kräver t.ex 1:50 kr + 1.80% per transaktion av en butiksägare. Bankerna ligger mao som en binnikemask och suger åt sig i varje transaktion.

Det är mao ingen skillnad mellan penningväxlarna som Jesus slängde ut ur templet och bankerna -bankerna är penningväxlare de med. Faktiskt är bankerna än mer parasiter än penningväxlarna i templet då dessa växlade faktiska pengar medan bankerna växlar varandras skulder mellan varandra genom Riksbanken genom den sk clearingen (om det verkar kryptiskt så kolla in crasch-kursen i hur penningsystemet fungerar – men det borde gå att förstå mitt resonemang ändå bara genom att se att bankerna är helt onödiga mellanled i transaktioner).

Centralbankerna (Riksbanken i Sverige) är dagens tempel. Men istället för att, såsom Jesus, slänga ut penningväxlarna har politikerna och makthavarna gjort tvärtom – de har slängt in penningväxlarna i templet och tvingar alla transaktioner att gå genom banksystemets penningväxling. På så sätt har dessa parasiter kunnat suga ut den riktiga ekonomin genom en massa transaktionsavgifter (utöver att bankerna sysslar med bedrägeriet att ”låna ut” sina egna skulder och sätta allt i skuld med dessa påhitt -se crashkursen för att förstå hur det går till).

Så Jesus skulle med all säkerhet slängt ut penningväxlarna (bankerna) ur templet (Riksbanken).

Kryptovalutorna är för många en återuppstånden Jesus som ska slänga ut bankerna ur templen (centralbankerna). Genom att kringgå banksystemet ska folk kunna betala varandra utan att behöva betala några transaktionsavgifter till bankerna. Men det finns inte bara en Jesus i form av EN kryptovaluta – det finns massa kryptovalutor. Många valutor innebär många penningväxlingar mellan alla dessa valutor  – mao ju fler kryptovalutor desto större paradis för penningväxlarna. Om det fanns bara EN kryptovaluta skulle det möjligtvis kunna vara en lösning men när det kryllar av dem så måste man växla en kryptovaluta mot en annan – och det sker genom att folk växlar genom banksystemet. Vilket gör att bankerna tjänar på att det finns maximalt många kryptovalutor.

För att illustrera ovan resonemang. Säg att du har köpt DASH-coin (som tydligen är en ny kryptovaluta). För att få dessa DASH-coin måste du köpa dem för de ”pengar” du har på ditt bankkonto. Där sker mao en penningväxling. Säg att du ska köpa en pryl av en snubbe men den snubben bara accepterar Bitcoin som betalning. För att få tag i Bitcoin måste du då sälja dina DASH-coin så att du får ”pengar” på ditt bankkonto – dvs en till penningväxling måste ske. När du fått in ”pengarna” på ditt konto kan du köpa Bitcoin som du kan betala snubben med – mao det kommer ske en till penningväxling.

Hoppas att det framgår av ovan att ju fler kryptovalutor det finns desto gladare blir bankerna för desto fler penningväxlingar måste ske.

Slutsats: Jo, Jesus skulle nog slängt ut både bankerna och kryptovalutorna från templen (centralbankerna).

Kryptovalutor påminner mest om pyramidspel – och när Henning Witte med sin bakgrund i pyramidspelsbolaget Towah sätter upp en variant av kryptovaluta så luktar det än mer pyramidspel enligt mig:

Titus Community Review: Towah scammers launch Titus Coin

Som jag visade ovan är kontanter är nästintill optimalt då inga banker kan lägga sig mellan köpare och säljare och såsom binnikemaskar suga ut mervärdet genom transaktionskostnader. Det som behövs är en digital variant av kontanter (såsom den E-krona som Riksbanken föreslagit). I ett sådant system står staten för kostnaderna för underhållet av datasystemet, terminaler etc – precis såsom staten idag står för kostnaderna av att trycka sedlar och mynt samt sätta dessa i omlopp. Riksbanken skulle inte ta ut några avgifter för dessa tjänster – dvs bankernas binnikemask-utsugning genom transaktionsavgifter skull upphöra – dvs deras parasitverksamhet skulle slängas ut ur templet.

Tillägg:

Kom på att idén att kryptovalutor skulle stjälpa dollarhegemonin också är bak och fram-tänk. För de flesta av dessa kryptovalutor måste säljas och köpas i dollar. Dvs ju fler penningväxlingar mellan alla dessa kryptovalutor desto oftare måste dollar användas som mellanled – dvs ju fler kryptovalutor desto bättre för dollarn.

Lite off topic som avslutning. En polare till mig kom hem från Kambodja igår. Han berättade att när han skulle plocka ut pengar från bankomaten i Kambodja kom det ut dollarsedlar. Så Kambodja har tydligen inte hämtat sig ännu från USA:s massbombningar – Kambodja är fortfarande en dollarkoloni till USA. USA behöver ju inte vinna krig – det räcker med att USA bombar sönder det motsträviga landet till stenåldern så att landets valuta sänks – då kan USA:s företag/finanselit köpa vad de vill gratis då landets valuta ersätts med dollar som enbart USA kan skapa från ingenting. Ekonomiprofessor Michael Hudson brukar beskriva USA:s monetära kolonisering som ”smash and grab”.

Men det där med att USA bombar skiten ur länder som inte accepterar imperiedollarn är inget vi i Sverige ska vara rädda för enligt media- vi ska vara rädda för ryssarna istället som av någon outgrundlig anledning vill invadera oss.

Lite dold historia om USA:s bombning av Kambodja:

The US began bombing Cambodia in 1965. From that year until 1973, the US Air Force dropped bombs from more than 230,000 sorties on over 113,000 sites. The exact tonnage of bombs dropped is in dispute, but a conservative estimate of 500,000 tons (almost equal to what the United States dropped in the entire Pacific theater of World War II) is unquestionable.

https://www.jacobinmag.com/2015/04/khmer-rouge-cambodian-genocide-united-states/

USA släppte fler bomber över Laos än de släppte över Japan och Tyskland under andra världskriget – motsvarande ett ton bomber per person.

Annonser

5 tankar om “Skulle Jesus kastat ut kryptovalutorna och bankerna ur templet?

  1. Nej, det är inte många men det är mycket om NM – Nordiska Motståndsrörelsen. I början blev jag vän med många men de är helt indoktrinerade på muslimer och våldtäckter så jag avbockade många vänner men nu är det lugnt. Tyvärr är det inte mycket annat som diskuteras än muslimer och våldtäckter. Är inte inne på vk lika ofta som på fb. Men det förekommer viss censur men inte alls som fb. Kul att du är igång och skriver inlägg, jag har bevakning på denna sida för det är den som känns 100% rätt. Många är tyvärr väldigt rädda att se sanningen för de känner att det är så mycket som står på spel med lån och familj, jobb och hela skiten.

    • Tack! Det blir lite sporadiskt men jag kommer väl droppa lite då och då.

      Jo, jag har också svårt med nazisterna (nordiska Motståndsrörelsen) ”logik”. Jag fattar inte hur de får ihop det. Å ena sida skriver de (helt korrekt) att Israel är en rasistisk apartheidstat och att det är helt åt helvete (vilket de oxå har rätt i). Men sedan vänder de helt på logiken genom att vara lika rasistiska själva och hela tiden snacka i rastermer. Som sagt, jag fattar inte logiken där – antar att de klistrar ihop den haltande logiken med känslor istället och då blir det muslimhat och våldtäkter etc.. Känslor är bra men ibland måste man kolla så att de inte springer iväg och kortsluter förståndet.

      Japp, jo du har rätt och jag förstår folk – de som sitter med massa påhittade skulder till banker är fast i ett Stockholmssyndrom där de tyr sig till parasitbankerna som utnyttjar dem. Kanske är det bra om det går riktigt åt helvete så att de tvingas öppna ögonen och se att de blivit lurade och kräver skuldavskrivningar samt att parasiternas (Wallenberg, Wahlroos etc) egendom tas ifrån dem och fördelas rättvist.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s