Bankernas räntor är privatiserad fastighetsskatt

cover_i_sigil
Boken som mekaniskt beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt kan beställas här:

————————————–

 

Det börjar dyka upp krav på införandet av fastighetsskatt igen. Många som hyr bostaden av banken (för ”let´s face it” – det finns inga ”villaägare” och ”bostadsrättsägare” – banken äger fastigheten och de hyr av banken) klagar över detta då de är fast i illusionen att deras skuldträldom till banken kommer sjunka i värde (dvs det påstådda ”marknadsvärdet” på bostaden).

Fastighetsskatten skulle aldrig ha tagits bort 2008. Tvärtom skulle den varit högre för då skulle bankerna inte kunnat pumpa upp bobubblan till det groteska pyramidspel det är nu. Då skulle bubblan ploppat iom finanskrisen 2008. Borttagandet av fastighetsskatten räddade bankerna och gjorde att bankerna kunde blåsa upp bostadsbubblan igen till än mer groteska proportioner. Om fastighetsskatten inte slopats skulle inte bankerna i samma omfattning kunnat trissa upp priserna på skuldslavs-auktionerna som  kallas ”bostadsmarknad” genom att hitta på alltmer penningsurrogat från luften och hetsa presumtiva skuldslavar (omdöpta till ”köpare”) mot varandra där den skuldslav som sätter sig i störst påhittad skuld till banken ”vinner” budgivningen på sitt eget skuldslaveri.

Det är ingen skillnad på de räntor boskuldslavar betalar till banken på påhittade lån och en fastighetsskatt. Säg att bostadsbubblan ploppar och bankerna går åt helvete och staten tar över bankerna. Då kommer boskuldslavarna betala räntorna till staten – mao det skulle vara samma sak som en fastighetsskatt.

Mao den avskaffade fastighetsskatten var inget avskaffande – det var en privatisering av fastighetsskatten så att bankerna kunde ta ut den istället. Genom att pressa upp priserna på bostäder till fantasibelopp har bankerna kunnat öka den privatiserade fastighetsskatten och på så sätt maximera parasiteringen.

Dags att genomskåda bankernas pyramidspel och enorma parasitism nu. Dags för totala skuldavskrivningar, dags för att bankerna förstatliga, dags att konfiskera parasiternas (Wallenberg, Wahlroos etc) egendom. Sedan kan priserna på bostäder sättas som har mer med verkligheten att göra – på dessa mycket lägre prisnivåer kan det möjligtvis sedan tas ut en fastighetsskatt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s