Beror börsnedgången i USA på Kinas införande av Petroyuan på måndag?

cover_i_sigil
Boken som mekaniskt beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt kan beställas här:

————————————–

 

Media skriker att det är Trumps handelskrig som gör att pyramidspelet börsen faller.  Det kanske det är. Men det är märkbart tyst i media om att dollarhegemonin håller på att utmanas genom att Kina gör det möjligt på måndag att prissätta olja i Yuan. Men inte ett ord i media om att det bakom handelskriget även pågår ett valutakrig.

Petrodollarn har varit hörnstenen i dollarhegemonin. Genom att tvinga alla att betala olja i dollar har USA skapat en efterfråga på dollar. USA har inte behövt producera något – USA har bara behövt skapa dollar. USA har kunnat leva gratis på andra länders bekostnad – något som Frankrikes President De Gaulle redan påpekade 1965. Ekonomiprofessor Michael Hudson uttryckte det så här i den enda artikeln i svensk media som jag känner till som tar upp dollarhegemonin:

”- USA verkar under premissen att man inte behöver en industri. Om Europa och Asien är beredd att exportera sina varor till USA, i utbyte mot papper, så behövs bara en tryckpress. Vi behöver ingen industri: Europa ger oss ändå allt vi behöver för inget. Vi kan köpa vilka europeiska företag vi vill, utan att ge annat än papper i utbyte. De dollar som vi köper europeiska företag för förs över till den europeiska centralbanken, som använder dem till att köpa amerikanska obligationer som finansierar det amerikanska budgetunderskottet. Varför ska amerikaner arbeta, när tyskar gör det gratis?”

Utöver att hemvändande dollar använts till att köpa amerikanska statsobligationer har även en stor del gått åt till att pumpa upp luftslottet börsen i New York. Även narcodollar (då narkotika också handlas i dollar) har vänt hem till USA och pumpat upp pyramidspelet börsen. T.ex – för att få FARC att skicka tillbaka dollarsedlarna till USA åkte Richard Grasso, dåvarande chef för New York börsen, till Colombia och försökte snacka ”vett” med FARC-ledarna och försöka övertala dem att återforsla narcodollar och ”investera” dem i New York börsen. Här är en bild på det mötet:

USA har på så sätt kunna köpa vad de velat i hela världen men andra länder har bara fått köpa andelar (kallas aktier) i pyramidspelet börsen och annat skräp. Såsom Hudson beskrev det:

Det ligger i USA:s intresse att inte ge er något. Ni kan inte köpa något för era dollar som vi anser är en fråga om nationell säkerhet. Ni kan köpa konkursmässiga bolag, låna ut pengar till Citybank och bankrutta banker, som USA tvingar Opec att göra nu, men när Kina ville köpa Unocal, sa USA nej. Det finns en dubbelmoral här. USA köper upp andra länders infrastruktur, men tillåter inte andra länder göra det med USA. Och nästan allt kan klassas som viktigt för den nationella säkerheten.

Så USA har inget av verkligt värde att erbjuda världen nu när USA är avindustrialiserat. Det är ett skäl till att oljerika länder i framtiden troligen kommer använda Yuan istället. Kina har ju faktiskt något av värde i form av varor och tjänster som man kan köpa hemvändande Yuan för. Varför skulle t.ex ett oljerikt land på sikt vilja fortsätta pumpa in dollar i USA:s börs genom att köpa aktier som alla vet bara håller fiktiva värden när de istället kan få Yuan som de kan köpa verkliga varor från Kina med genom att sälja oljan i Yuan? Hudson beskriver t.ex Norges nuvarande situation så här:

– Nej. När Norge säljer sin olja investerar de inte i sin egen infrastruktur, utan på börsen. Nedgången på börsen har raderat ut hela förra årets oljeproduktion. Norge skänker bort sin olja. Det är USA:s ideal för Europa.

Varför skulle Norge fortsätta sälja olja för att få dollar när alternativet Yuan finns?

När inte hemvändande dollar kan pumpa upp illusionen börsen längre måste FED gå in och köpa upp aktier genom sitt ”plunge protection team” för att hålla upp illusionen innehåller något av värde. Så börsen i USA kommer säkert stiga men det betyder ju inte att det reella värdet ökar. Det är meningen att det ”ökade värdet” på börsen som FED:s plunge protection team skapar ska locka till sig utlänningar att köpa aktier för att pumpa upp illusionen än mer och hålla efterfrågan och värdet på dollarn uppe . Men hur länge kan USA hålla denna enorma luftbubbla uppe innan all trovärdighet tar slut och bubblan ploppar? Inte så länge till tror jag.

USA kan även militärt tvinga länder att använda dollar. I artikeln uttrycker Hudson detta faktum så här:

– Om andra länder inte accepterar amerikanska dollar så kommer USA att se det som en krigsförklaring. Det förklarade en amerikansk finansminister personligen för mig på 70-talet. Kinesiska tjänstemän jag talat med har sagt att de sitter på dollarobligationer för att USA inte ska attackera dem med kärnvapen. Det handlar om ren militär utpressning.

Men även här håller USA på att tappa – ryssarnas utveckling av missiler har t.ex gjort att hangarfartyg numer är sittande ankor. Så USA:s militära hot skrämmer inte lika mycket längre.

Det är faktiskt tragiskt att inte detta pågående valutakrig där dollarhegemonin utmanas med ett enda ord nämns i svensk media. Men information av detta slag kan ju påverka börsen och därmed våra pensioner som mao också bara består av finansiell luft.

Valutakrig har varit den drivande kraften i de flesta krig – jag beskrev det här:

Bankirerna kommer starta ett till världskrig för att behålla rätten att parasitera

Bankirerna kommer starta ett till världskrig för att behålla rätten att parasitera – del2

 

 

Annonser

2 tankar om “Beror börsnedgången i USA på Kinas införande av Petroyuan på måndag?

  1. Kina och Ryssland är på väg att ta avgörande beslut för framtiden och deras relationer med Väst. Enligt PCR måste Ryssland ta avstånd från Västligt inflytande och gå sin väg tillsammans med Kina. För världsfreden tror jag att detta är mycket viktigt och avgörande. Om Neocons i det Anglosionistiska imperiet ska förstå det meningslösa i dagens ekonomiska politik och deras parasitism på den övriga världen måst Ryssland och Kina sluta att tro på något som helst samarbete eller hopp om framtida goda förbindelser måst Ryssland och Kina i så fall godkänna den Anglosionistiska hegemonin och Petrodollarn makt och parasitism vilket jag aldrig tror att Kina och Ryssland kommer att göra. Vi är snabbt på väg mot ett avgörande och om detta finns ingenting att läsa om i svenska medier. SKANDAL OCH FÖRRÄDERI MOT SVENSKA FOLKET.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s