I USA hamnar fattiga i fängelse för att de inte betalat en skuld medan bankirernas banker är skuldbefriade

cover_i_sigil
Boken som mekaniskt beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt kan beställas här:

————————————–

 

I ”The Land of the fee”, dvs USA, kan man hamna i fängelse om man har en skuld.

 

Intressant intervju med ekonomiprofessor Michael Hudson som tar upp detta:

The Hudson Report: Ep 1 Debtors Prisons 2018

Som Hudson påpekar i intervjun är det nya skuldfängelserna ett resultat av att fängelsesystemet är privatiserad. När cannabisanvändningen legaliseras i många delstater måste den privata fängelseindustrin hitta andra sätt att för att få in fångar, Hudson säger:

If you have a privatization of prisons, you run them for profit. And what do you need in order to run the prison for profit? Well, you need inmates.

Som Hudson också påpekar är detta skuldslaveri en del av ett mycket större fängelse som bankerna håller i:

Most debtors are not sent to prison. Most Americans in the bottom quarter of the income scale have to spend their lives in their own homes, not in prison. But all of the surplus they produce–everything above their basic needs and basic raw minimum living standards–has to be paid to the bank for the credit card debt, auto debt, bank debt, mortgage debt (if they can afford a house), and student debt.

………..

So we’ve moved beyond serfdom–we leave people in their own homes–but the effect is the same as bondage.

Folk tror att de äger bostaden men i verkligheten hålls de fångna av bankerna och tvingas, såsom Hudson mycket riktigt påpekar, spendera sina liv som skuldslavar för att betala av de påhittade skulderna till banken. Jag beskrev samma sak i detta blogginlägg om att dagens boskuldslavar är fångar i bankernas fängelsesystem:

Dagens boskuldslavar är en hybrid av antikens skuldslavar (nexus) och fångenskapen i gäldstugor

Att inte betala sina skulder ses mao som en brottslig handling i USA. Låt oss för en stund acceptera denna perversa Shylock-människosyn. Då borde bankirerna själva hamna i fängelse då bankerna är de som överlägset är mest skuldsatta.

När bankerna ”lånar ut” sina egna skulder (sk IOU:s – förkortning för  ”Jag är skyldig dig” på engelska – dvs vad banken är skyldig dig) till kundkonton hamnar banken i lika mycket påhittad skuld som den som ”lånar” det påhittade beloppet av banken. Så en bank är lika skuldsatt som alla ”låntagare” som den satt i skuld med bankens egna påhittade skulder. Det är därför bankerna inte kan betala sina skulder vid bankrusningar – bankerna har aldrig haft några pengar (dvs kronor) som de ”lånat ut” – bankerna har bara ”lånat ut” sina egna skulder som de hittade på vid det likaså påhittade lånetillfället.

Vad hände t.ex i Grekland när det var bankrusning och bankerna stängde bankomaterna? Var det någon bankir som hamnade i fängelse för bedrägeri då bankerna ljugit och påstått sig ”lånat ut” Euro till kundkonton? Nä, politikerna införde istället lagar som förbjöd grekerna från att kräva att bankerna skulle betala sina skulder genom bankomaterna – grekerna fick bara ta ut ett ett visst belopp Euro varje månad. Politikerna skyddade bankerna från att falla genom att se till att de inte behövde betala sina skulder till kontokunderna.

Vi har ett sk ”penningsystem” där bankernas skulder till kontokunderna (IOU:s) är vad vi använder som betalningsmedel och där staten, genom politikerna, tvingar oss att se bankernas skulder som ”pengar”. Bankernas skulder är upphöjda till ”pengar” då de ingår i den sk ”penningmängden” (ditt kontoinnehav är bankens skuld och ingår i den sk ”penningmängden”). Och bankerna är genom systemet skyddade från att behöva betala sina skulder till kontokunderna genom att politikerna gett dem denna perversa fördel (vilket riktigt företag kan få sina skulder inräknade i  penningmängden? Svar: INGET!  Riktiga företag måste, såsom alla andra, betala sina skulder).

Det är mao skillnad på skuld och skuld – bankernas skulder (IOU:s till kontokunder) ska aldrig betalas då de är upphöjda till ”pengar” medans om du eller jag skiter i att betala en skuld kommer kronofogden och tar våra ägodelar i utmätning. Och i USA kan man, som sagt, t.om hamna i fängelse.

Istället för att se bankirerna (Wallenberg, Wahlroos etc) som de bedragare och parasiter de är framställs de som samhällets stöttepelare. Att de håller hela samhället i fångenskap genom att de satt allt och alla i påhittad skuld är en sanning som ingen politiker vågar röra. Hyckleriet kan knappast vara större.

När ska det komma politiker som vågar säga det uppenbara att banksystemet av idag skapat ett skuldfängelse utan galler? När ska politikerna öppna grindarna till bankernas skuldfängelse genom att medge bedrägeriet och genomföra en total skuldavskrivning? När ska politikerna erkänna att ingen bank någonsin lånat ut en krona när den ”lånat ut” till ett kundkonto? När ska politikerna kasta ut bankernas skulder från den sk penningmängden och se till att bankernas skulder har samma status som riktiga företags skulder? När kommer politiker som kräver att bankirerna ska sättas i fängelse och deras parasitrov konfiskeras?

Troligen aldrig då politikerna är mutade till att få ”fina” jobb hos bankerna efter avslutad politisk karriär. Rövslickare som Anders Borg, Reinfeldt, Åström, Östros etc har ju efter avslutad politisk karriär fått höga poster inom banksystemet och visat att de aldrig företrätt väljarna – de har hela tiden företrätt bankerna. Det gäller även Göran ”den som är satt i skuld är inte fri” Persson som måste vara en av svensk historias största hycklare genom tiderna.

 

Annonser

24 tankar om “I USA hamnar fattiga i fängelse för att de inte betalat en skuld medan bankirernas banker är skuldbefriade

 1. KLOCKREN ANALYS!
  Jag har själv drabbats av utmätning av felparkeringsavgift av Kronofogden, TROTS att jag betalat kontant hos den parkeringsansvariga myndigheten. Och utan reella möjligheter att kunna få in riktiga riksbankspengar till Transportstyrelsens digitala konto, p g a att samtliga banker i kommunen kontantvägrar och därmed omöjliggjort att riksbankspengar, som förutom sin funktion som värdebevarare [valuta=värde], genom bankers ”analog/digital-omvandling” även, likt bankernas falskmyntade ”luftpengar”, borde gjorts funktionell som (digitalt) betalningsmedel [valuta=betalningsmedel] hos banken som här även borde fungerat som transportstyrelsens förlängda arm som betalningsförmedlare, likt förr.

  När nu privata banker slår vakt om sitt ”falskmynteri” genom att mäla sig ur rollen som dels ”analog/digital-omvandlare” (mellan värdeförvaring som kontanter och bokfört värde på konto), dels som betalningsförmedlare (av såväl riktiga riksbankspengar SEK som sina egna falskmyntade s k ”kronor”), då åligger det statens förlängda armar (myndigheter, riksbanken, länsstyrelser, kommuner, regeringen, MSB, civilförsvaret, etc) att GEMENSAMT ta ansvar för ett fungerande betalningssystem (d v s som inkluderar de av grundlagen skyddade riksbankspengarna som högsta förvaltningsdomstolen dessutom betonat har en SÄRSTÄLLNING som valuta (=värdebevarare och betalningsmedel).

  Majoriteten av politikerna duckar för denna heta potatis. Det är därför riksbanksledningen (Ingves i debattartiklar i februari och Skingsley i TV4 i mars) allt oftare gör mediala utspel med KRAV (riktat till den lagstiftande församlingen, riksdagen) på förstärkt lagskydd för den valuta som redan med nuvarande lagstiftning tilldelats en monopolställning som giltigt betalningsmedel i Sverige.

  Eller handlar detta om försök att smygvägen fortsätta bedrägeriet till vi även tvingats övergå till euro som betalningsmedel? (kortsluta riksbanken?). Då är utpressningssituation likt Grekland otäckt nära. Varför protesterar inte svenska folket (t ex byter till kontanthanterande bank)?
  / RiR

  • Japp, att det snart inte överhuvudtaget går att betala med kronor är absurt – alla måste använda bankernas skulder (IOU:s) som betalmedel. Att bankerna dessutom får skapa detta betalmedel genom att hitta på sin egen skuld (IOU) och ”låna ut” den till kundkonton är absurdare än absurt. Det är ett surrealistiskt sk ”penningsystem” vi har.

 2. Ingenting kommer att hända, om ens då när skuldslavarna inte kan betala den olagliga ränta som Bankparasiterna med politikernas hjälp suger ut det mervärde som skuldslaven trälat ihop. Och Bankerna ser att den för tillfället parasitära nivån är så hög att det är dags att röva det sista skuldslaven åstadkommit (Om nu ens det är sant?) en kontantinsats för att ha någonstans att bo tas ifrån honom och Banken kräver tillbaka de falskmyntade betalmedel de lurat på skuldslaven. FAN trot men jag misstänker att folket är så grundlurat att de ställer upp för att vi ”ska behålla” det parasitära system vi har idag. Det finns ju ingen inom den ”alternativa” rörelsen utom ett fåtal som tar tag i dessa frågor. Det tjatas om ”kriget mot terrorn” och ”invandnring” och ”Muslimska terrorister” och SD, och AFS och NM och vet inte allt. Men det är skittyst på Newsvoice, skittyst hos https://anthropocene.live/2018/03/30/kan-vi-beskatta-de-rika-mer-och-hardare/ – Skittyst hos alla fria medier.
  Kjell Holmsten

  • Precis” Tystnadsmaffian, där Larn Bern och Newsvoice är en del, kommer aldrig ta upp det här. Jag har skickat in ett inlägg till Newsvoice, mest för att testa Newsvoice agenda, men redaktören Torbjörn Sassersson har inte släppt in det. Kanske inte så konstigt då han i sitt CV skriver så här:

   2008-2009 var jag chefswebbredaktör på Danske Bank och satt på huvudkontoret på Norrmalmstorg 1. År 2010 började jag arbeta med rykteshantering på webben

   Nästintill ett erkännande att han är en gatekeeper.

   Kommenterade på Lars Berns artikeln som du nämnde, får se om han släpper igenom den. Lägger upp den här för i fall han inte gör det:

   ”Jag tror Lars Bern skulle må bra av att läsa professor Andrew Sayers bok ”Why We Can’t Afford the Rich”. De flesta av dagens miljardärer är inte entreprenörer som jobbat ihop sina egendomar. De flesta har fått den i arv eller genom att de sugit ut mervärdet ur andras arbete genom den helt improduktiva finansiella sektorn (vad skapar en bank mer än skulder? Att bankerna skuldsätter allt med inget tycker Lars Bern, inte är ”upprörande”) .

   Dessutom är det inte entreprenörerna som skapar nya värden – det är innovatörerna som skapar. Det är extremt sällsynt att entreprenörer också är innovatörer. Men innovatörernas rätt till sin egendom begränsas av patenträtten där tanken är att efter x antal år ska allmänheten obegränsat få kunna ta del av uppfinningens nyttigheter då allmännyttan anses stå över egennyttan. Mao ett utilistisk synsätt som jag personligen, såsom uppfinnare, delar. Men när det gäller ”entreprenörer” anses det alltid att deras egennytta står högre än allmännyttan – dvs ett icke utilistiskt synsätt – vilket är vad jag tycker Lars Bern uttrycker.

   När egennyttan får obegränsat spelrum får människor med extremt dålig karaktär fördel framför andra – samhället psykopatiseras. Jag tycker John Maynard Keynes uttryckte det bäst

   ”Capitalism is the astounding belief that the most wickedest of men will do the most wickedest of things for the greatest good of everyone”

   Men, som sagt, det jag tycker är mest frapperande i Lars Berns tolkningar är att han så tydligt minimerar det faktum att bankerna skapar skuldslavar genom att ”låna ut” sina egna skulder (sk IOU:s) till kundkonton och vilka fördelningseffekter detta har. Vi skulle nästintill inte behöva ha någon skatt alls om staten tilläts skapa pengar för att finansiera sin och kommunernas verksamhet. Istället tvingas staten och kommunerna enligt Maastrichtfördraget att låna fullständiga påhitt från banksystemet och det är för att betala på dessa fullständiga påhitt som staten och kommunerna måste ta ut skatt. Till detta har Lars Bern bara kommentaren att det inte är vidare ”upprörande” då det alltid fungerat så – vilket inte ens är sant – att bankerna fått syssla utan restriktioner med denna parasitism är en relativt ny företeelse.

   Vänster-högerskalan är i stort sätt en dragkamp om hur mycket skatter vi ska ha för att finansiera allmännyttan (vård, omsorg, skola, etc). Dragkampen är mao mest en konstruktion och en konsekvens av att betalmedlet i samhället skapas genom banksystemets skuldsättning . Lars Berns totala tystnad om detta faktum är talande. Det är oftast så att man ska lyssna på det osagda när man hör LB tala eller läsa det oskrivna mellan raderna när han skriver.

   En som faktiskt förstod parasitismen i bankernas skapande av betalmedlet var nobelpristagaren i kemi Fredrick Soddy (som, till skillnad från LB, var väldigt upprörd). Han skrev:

   “There is nothing left now for us but to get ever deeper and deeper into debt to the banking system in order to provide the increasing amounts of money the nation requires for its expansion and growth.
   An honest money system is the only alternative.”

   Han skrev också:

   ”What is banking?…The most dangerous as it is the most ridiculous form of universal tyranny the World was ever called upon to destroy.”

   Som sagt, LB vill istället att läsaren ska blunda för elefanten i rummet då han inte tycker att bankernas verksamhet är vidare ”upprörande”. Själv blir jag upprörd, för att inte säga förbannad, på LB:s konsekventa försök att döda ovan fakta med sin tystnad.”

   • Lars Bern tog inte in min text med hänvisning till att det var mer än 2000 tecken. Samtidigt har han släppt igenom andra kommentarer som har mer än 2000 tecken. Så när han inte svarar släpper han inte igenom kommentarer. Finns många sätt att diktera tystnaden på.

 3. Bra och viktig kommentar till LB, och visst är han en gatekeeper som också T. Sassersson – Newsvoice är. Otroligt många där som sitter dagarna i ända och kommenterar och tycker att de är nyttiga. Men allt går bara ut på att gör sig hörd en gång vart fjärde år, sorgligt är det. Nåväl själv letar jag efter någon hemvist och visst har anarkismen mycket av det som en penningreform behöver men frågan är hur det skall lyckas med en ideologi utan ledare som har kunskaperna och modet att gå emot Bankoligarkerna och den djupa staten. Skulle du ställa upp på en intervju med http://www.swebbtv.se/ eller något liknande? Om jag rekommenderade dig. Har du några idéer hur vi ska gå vidare med dessa kunskaper eller vad tänker du att andra kan göra om du inte har den möjligheten eller viljan att stå på barrikaderna. Själv tänker jag bojkotta valet och jag varken läser eller lyssnar på några politiker eller partier alls – bojkott helt enkelt. Och jag kommentarsbojkottar på LB och Newsvoice också om det inte rör mitt specialämne Naturmedicin och Skolmedicinens tillkortakommande inom den sjuka vården vi har idag.
  Kjell Holmsten

  • Kollade upp http://www.swebbtv.se/ och den verkar, liksom Newsvoice och Lars Bern, vara ungefär som SD-light (eller moderaterna som fan är nästintill omöjliga att skilja från SD numer). Jag är lite skraj för att hamna i ”hata muslimer”-facket om jag ger en intervju åt dem.

   Jag har inte heller röstat på, ja fan vet när. Röstade på Vänsterpartiet för kanske 20 år sedan (om de ens hette Vänsterpartiet då).

   Jag bor nära medborgarplatsen i stockholm och tänkte kanske filma när jag frågar ut broilerpolitikerna i valstugorna där om penningsystemet – det är ju val i höst där vi får rösta om vilka som ska styra ”den enda vägens” politik (för det spelar ju fan ingen roll va fan man röstar på – politikerna representerar sin egen karriär i första hand). Skulle kanske vara skoj.

   Tänkte också om jag skulle ge några föreläsningar om hur penningsystemet fungerar.

   Jo, jag är nog också mest anarkist – fast kanske lite för desillusionerad för att tro att det skulle funka. Rädd för att det kommer bildas en topp där med som, liksom dagens politiker, mestadels kommer bestå av en massa egorunkande karriärister med narcissistiska eller rent av psykopatiska drag.

   Fast Mondragon gillar jag

   Förstår att du är emot läkemedelsindustrin. Samma sak gäller ju dem som det Hudson säger ovan:
   ”If you have a privatization of prisons, you run them for profit. And what do you need in order to run the prison for profit? Well, you need inmates.”

   Fritt omskrivet:
   ”Om du har en privatiserad läkemedelsindustri så drivs den av vinstintresse. Och vad behöver läkemedelsindustrin för att gå med vinst? Jo, den behöver sjuka människor.”

   Så varför skulle läkemedelsindustrin vara intresserad av att göra människor friska när de gör vinst när de är sjuka?
   Och även om medicinerna är bra så är det samma lilla klick som sitter på toppen på läkemedelsindustrin som sitter i livsmedelsindustrin. Så om inte medicinerna gör oss sjuka så kan de göra oss sjuka genom maten så att läkemedelsindustrin kan gå med vinst.

   • På tal om Mondragon och demokrati på arbetsplatserna hittade jag den här kommentaren av Greklands fd finansminister Yanis Varoufakis som jag tycker är ganska cool:

    ”Because what is a company? A company is a market-free zone, it’s a hierarchy, it’s a small Soviet Union with Gosplan and central planning. If you look at Google, if you look at Microsoft, that’s what it is.”

    https://www.yanisvaroufakis.eu/2016/06/28/full-transcript-of-the-yanis-varoufakis-noam-chomsky-nypl-discussion/

   • Bra där Michael. Och vad gäller den sjuka sjukvårdsindustri vi har i västvärlden så kräver intensivvårdsavdelningar som behandlar bland annat hjärtinfarkter sjuka människor i tusentals. Inte fan skulle sjukvårdspolitiker satsa miljoner om det bara fanns några hundra hjärtsjuka i Sverige, är ju omöjligt vinstmässigt. Samma gäller barnsjukhusen relaterat till vaccinhysterin som ger fler sjuka till barnsjukhusen som aldrig skulle byggas om det bara fanns några tusen patienter, de behöver hundratusentals sjuka för att fungera.

   • Jo, och storskalighet gör att stora sjukhus måste byggas vilket gynnar storbyggarna som i sin tur ägs av samma intressen som äger livsmedelsindustrin och läkemedelsindustrin (dvs den 1% procenten som äger nästintill allt och som de 99% slavar för).

 4. Nå jag bröt direkt mot det jag lovade ovan? Men jag la denna kommentar ang din -”Märkligt jag vet flera här som använder mer än 2000 tecken och får igenom sina kommentarer? Varför inte Michael Thudén? Är det för att han kritiserar dig och inte jamsar med hela tiden som nästa alla här gör?”

 5. Michael, när du funderar över att fråga ut politikerna – jag bor själv också i Stockholm och har tänkt på samma sak. Men problemet är att bankmaffian har ett stort strategiskt övertag i form av sin mumbo jumbo-kryptering.

  Vad ska man göra när om politikern ens svarar, börjar den babbla om multiplikatoreffekter, MV = PT, ränteutdelning på sparkonton/aktier, inflation, M1 och M2 osv. i en positiv krets av krypterat svammel? Och om man mot förmodan lyckas göra en poäng så att Svenssons omkring en börjar se lite vakna ut, så kallar man till omgruppering: då är det dags för någon annan att ställa en fråga, eller ämnet har inte med dagens diskussion att göra.

  Det kommer krävas att man tar kontroll över samtalet och bryter upp papegojakretsen på något sätt utan att fastna i flugpappret.

  • Jag tror de flesta polititiker inte har en aning om hur systemet fungerar. Birger Schlaugh, som har ganska bra koll och är för en penningreform, brukar säga att han brukade fråga politiker i Riksdagen om hur pengar skapas och nästan ingen hade en aning. Det är så illa att inte ens professorer i ekonomisk historia vet hur det fungerar 🙂

   Birger Schlaugh vet iofs inte att ingen bank någonsin ”lånat ut” pengar i form av kronor – så det är lite glapp i hans förståelse med.

   Men du har rätt i att när svammelpellarna drar igång så försöker de snurra till begreppen genom att dra till med massa mumbojumbo. Min strategi brukar vara att strikt skilja på vad som är kronor och vad som är bankernas skulder (IOU:s) på kronor (dvs våra kundkonton) Därifrån kan man sedan fråga om politikern tycker det är ok att ljuga den sk låntagaren rakt upp i ansiktet genom att säga att banken kan ”låna ut” kronor till kundkontot (Lars Bern tyckte det var inget att vara, citat, ”upprörd” över när jag efter massa förfrågningar som han ignorerade med tystnad äntligen fick ett svar)

   Bra att du drar upp strategin – särskilt när det gäller de fåtal politiker som faktiskt vet hur det funkar. Men, tyvärr tror jag att de flesta politikerna kommer se ut som fågelholkar – men det kan ju vara rätt skoj det med – såsom med professorn i klippet ovan 🙂

   • Bra strategi, jag ska försöka koka ihop någonting för årets utfrågningar med den som den röda tråden.

    Det enda hindret jag kan se med det – och nu menar jag främst när man bemöter professionella portvakter (gapskrattade nyss åt en SvD artikel där Cervenka går igång om ”fractional reserve banking”) – är att man skulle anklagas för att inte ha några belägg för att valutasystemet fungerar som man ”påstår” att det gör. Exempelvis ”Vart har du fått det ifrån? Frågar du SEB så kommer dom berätta hur det fungerar”. Hur ska man snabbt och konkret kunna bevisa hur systemet fungerar när dom enda som sitter på informationen är dom som vill hålla den hemlig?

    Det enda jag har i huvudet just nu är att referera till BoEs utgåva, men det skulle inte hjälpa Nisse på plats som gärna vill fortsätta bli vaggad till sömns av överheten hellre än att börja grundligen misstro auktoriteter. Riksbankens sida tycker jag bara har några generella missvisande och förminskande utlåtanden, ungefär som att man beskriver hur Pelles glasskiosk fungerar. Du kanske har någon idé?

    PS. Om jag trodde på någon gud så skulle jag säga att du likt Michael Hudson gör dennes verk genom denna blogg! oerhört tacksam att du har tagit dig tid med allt det här genom åren för att hjälpa andra att vakna upp och fortfarande gör det. Du gör skillnad.

   • Det ska jag göra, och jag frågar jättegärna ut dom tillsammans. Lägg gärna till mig på fb (salem suwareh) så blir det lätt att ordna och så kan jag skicka dokument som jag skriver ihop, jag tänker göra en ”crash course” i 1) Vad för effekter vårt nuvarande system har, 2) Vanliga och tänkbara floskel-försvar från bankmaffian och deras klientell för det nuvarande systemet, 3) Lösningar till systemet och perspektiv för framtidens kultur

   • Ledsen men jag har hoppat av facebook – blev för mycket.

    Bra indelning! Skicka ett sms om du vill att vi ska samordna det med min ”crash course”-bok (mitt mobilnummer är 0760100908). Kan skicka boken (om du inte har den till din mejl om du skickar din mejl-adress med sms:et.

    Hudson har gjort en fjoskelordlista som är bra (fast den är ju på engelska). Kanske man istället ska kalla det lögnordlista. Det skulle bara vara att punkta ned dem

    1) Banker lånar ut insatta kronor=LÖGN!
    2) Banken är långivare=LÖGN!
    3) Banken är kreditgivare=LÖGN!
    4) FRB=LÖGN!
    5) Banken finansierar sin sk ”utlåning” med ”upplåning”=LÖGN!
    6) Banken ”lånar ut” kronor till kundkonton=LÖGN!
    osv
    osv

 6. Nu är det ju så herr Hilter att din läsförmåga är tämligen dålig. Jag har inte på något ställe skrivit att staten ska ta över några skulder. Jag har skrivit att alla skulder ska avskrivas och att staten ska ge ut skuldfria pengar genom att spendera ut dem. Läs om läs rätt (om du nu är läskunnig – börjar faktiskt tvivla på det för det är inte första gången jag påpekar detta).

  Nu var inte Marx först med mervärdesteorin – liberala ekonomer som Stuart Mill och t.om Adam Smith beskrev den feodala utsugningen genom mervärdet också. Något jag också skrivit om gång på gång (lär dig läsa till nästa gång du kommenterar)

  Jag har inte kollat in den där videon med Steve Keen men han har i alla fall tidigare varit för att bevara det privatiserade banksystemet – inte riva det. Jag har däremot hela tiden skrivit att det privatiserade banksystemet ska rivas ned och göras om från grunden då inget privat ”företag” ska få sitta med guldbyxorna på sig (du skulle kunna läsa, om du nu kan läsa, ”Pojken med guldbyxorna” – en riktigt bra barnbok som kanske bättre passar din nivå) .

  • Du måste nog sluta blanda ihop din fantasi med verkligheten i den omfattning du gör. Jag är inte mer aggressiv än du är och jag har inte någonstans skrivit att jag läst ”Pojken med guldbyxorna” som vuxen.

   Bank of Englands fd chef Mervyn King har sagt att det här systemet måste rivas – är han också anhängare av VPK?

   Väx upp nu och sluta fjanta dig.

 7. Skickade in den här kommentaren på ”Newsvoice”, får se om den godkänns 🙂 Sparar den här för säkerhets skull:
  https://newsvoice.se/2018/04/05/hur-kan-kryptovaluta-komma-att-anvandas-i-framtiden/#comment-284053

  ”@Per
  🙂
  Man kanske ska ifrågasätta allas motiv. T.ex varför redaktör Torbjörn Sassersson för Newsvoice (eller för den delen Lars Bern) så konsekvent undviker att ta upp att det är bankerna som skuldförslavar allt (Lars Bern har ju, efter att jag tjatat efter ett svar hur många gånger som helst, fått svaret att det bankerna sysslar med inte är ”upprörande”). Kanske beror redaktör Torbjörn Sassersson tystnad på vad han uppger i sitt CV?

  ”2008-2009 var jag chefswebbredaktör på Danske Bank och satt på huvudkontoret på Norrmalmstorg 1. År 2010 började jag arbeta med rykteshantering på webben.”

  För ett av de bästa sätten för en gatekeeper att hantera sanningen är att ge den epitetet ryktesspridning/desinformation och på så sätt tysta ihjäl den. För att testa Torbjörn skickade jag in ett förslag på en artikel till Newsvoice där jag använde just Danske Bank som exempel – Torbjörn har inte accepterat den – kan det bero på gamla lojalitetsband till Danske Bank? 🙂

  Att blueshift är till för att skapa främlingshat är ju ganska uppenbart. När det finansiella systemet brakar åt helvete så måste det ju finnas syndabockar! Skit samma vilka de är – judar, muslimer, arbetslösa, invandrare, handikappade, pensionärer som blir för gamla etc – låt dem slåss mot varandra och blunda för eländet bankirerna skapat. Blueshifts verkar ju fylla sin del i det ”söndra och härska”-spelet – liksom Newsvoice och Lars Bern”

  • Torbjörn Sassersson som driver News Voice gör det för vinstsyfte och har registrerat nämnda blogg och fått ett ”utgivningsbevis” nåväl han är därför inte intresserad av några sanningar alls bara att det gnälls och tjafsas som du säger. NV är väl kanske inte direkt MSM för TS tar upp intressanta artiklar och det blir lite diskussioner hit och dit men aldrig något allvarligt försök att förändra systemet.
   Kjell H.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s