Facebook raderar mina inlägg och stänger av mig i tre dagar igen.

cover_i_sigil
Boken som mekaniskt beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt kan beställas här:

 


Facebook hotar mig också med permanent avstängning. Kanske bäst så .

Det här inlägget är enbart rent sakligt men tydligen är det något som facebook inte vill ska sägas, eller om det är meddebattören ”finansexperten” Alexander Frick som raderar mina inlägg (fast han kan knappast stänga av mig i tre dagar så det är säkert facebook som censurerar):

Jag har inte kunnat svara då du sett till att jag blivit avstängd i två dagar. Jag har redan svarat på dina frågor i inläggen du anmälde och såg till blev borttagna. Jag beskrev förhållandet mellan monetär bas, centralbankspengar (dvs. kronor), bankernas skulder på kronor och hur de hänger ihop med penningmängden. Du kan läsa ett av svaren här (förhoppningsvis kan du inte radera mina svar på min blogg)
https://parasitstopp.wordpress.com/2018/07/08/facebook-har-blockat-mig/

Då du helt klart inte har en susning om vad monetär bas, centralbankspengar (dvs kronor), bankernas skulder på kronor (dvs kunders kontoinnehav) hänger ihop med penningmängden så kan du gå en snabbkurs här:

https://parasitstopp.wordpress.com/2018/04/15/hur-penningmangden-och-den-monetara-basen-hanger-ihop/

Dina frågor bevisar att du definitivt inte vet vad du skriver.

Du frågar:

Tror du att clearingen i RIX sker med fysiska tillgångar?

Svar:
Var har jag skrivit det? Jag har skrivit i svaren som du raderat att tier1-bankernas innehav av digitala kronor på riksbankskontona används vid clearingen.

Din fråga:

”Eller att det är någon fundamental skillnad mellan en bankskuld som RB lovar att omvandla till SEK på kundens begäran och en bankskuld som RB lovar att omvandla till SEK på kundens begäran?”

Svar:
För det första är det inget som ”omvandlas” – om jag betalar tillbaka dig ett äpple som jag var skyldig dig så är det magiskt tänkande att säga att skulden ”omvandlades” till ett äpple (men ditt yrke har ju, precis såsom Bank of Englands fd chef Mervyn King påpekat, mer med alkemi att göra så varför förvånas?)

För det andra visar ovan att du inte vet vad centralbankspengar är. Så vi tar det extremt basic en gång till (återigen – jag har redan dragit det mesta i inläggen som du sett till blivit raderade):

Centralbankspengar är kronor och existerar i två former:

1) Kronor på bankernas riksbankskonton i digital form (observera att allmänheten INTE kan hålla ett riksbankskonto)
2) I fysisk form dvs. kronor i sedlar och mynt

Då riksbankskontona inte kan användas av allmänheten räknas dessa in i monetära basen men inte in i det bredare penningmåttet (M1).

Du inte förstått att enbart tier-1 bankerna har oligopol på Riksbankskontona och kan kräva att växla digitala kronor till fysiska. Riksbankens förslag om att låta alla få ha e-kronor på riksbankskontona skulle göra det möjligt även för allmänheten att växla centralbankspengar från digital form till fysisk form och tvärtom. Då skulle t.ex en privatperson kunna be RB banken att få växla e- kronorna till fysiska sedlar och mynt. Men idag går det inte så din fråga visar bara att du inte vet vad varken centralbankspengar eller vilken form av konton en kontokund kan ha. En kund kan enbart ha ett konto på en bank och kräva att banken ska betala sin skuld (genom t.ex bankomatuttag då kunden får kronor i handen).

Så din fråga avslöjar att du inte ens kan basic basic.

Bankerna använder (som jag också påtalat i inläggen du raderat) inte vad de måste stoppa i reserv (t.ex genom inlåning av kronor) till utlåning. Bankerna använder dessa vid clearingen mellan sig i RIX (vilket jag också beskrivit i inläggen du censurerat bort). Detta är som jag också påpekat extremt enkelt att påvisa då en bank inte kan låna ut inlånade kronor till ett kundkonto då kundkontot PER DEFINITION inte kan innehålla kronor (kundkontot kan PER DEFINITION enbart innehålla bankens skuld på kronor till kontokunden)

Så, nu har jag återigen svarat på dina frågor – att du raderar mina svar ändrar inte detta fakta. Nu får du svara på frågan nedan med ett JA eller NEJ (för vilken gång ställer jag denna fråga och du skiter i att svara?)

Ljuger banken när den säger:
-”Den miljon kronor som du lånat har överförts till ditt konto”

?

Annonser

4 tankar om “Facebook raderar mina inlägg och stänger av mig i tre dagar igen.

  1. Facebook? Vad är det för något? 😉 Nä, där finns inte jag, så då är vi åtminstone tre…

    De som verkligen vill sätta sig in i frågan hittar förmodligen ändå till sist hit till din blogg…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s