Är det lagligt för banker att ljuga om att de ”lånar ut” kronor?

path834

Ovan är, som sagt, en total lögn från SEB:s sida. Skulle SEB tala sanning skulle det stå:

”Du kan preliminärt ”låna” 1 935 000 av bankens skulder till ditt konto”

Detta då det enda som kan finnas på kundens konto per definition är SEB:s skuld till kontokunden . Kundkontot kan aldrig innehålla kronor och SEB skulle aldrig ”låna ut” 1935000 kronor till någon. Banken hittar på sin egen skuld (en sk IOU) och ”lånar ut” påhittet till kundkontot.

Har verkligen banken lagligt stöd att ljuga kontokunden rakt upp i ansiktet på ovan sätt?


cover_i_sigil
Boken som mekaniskt beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt kan beställas här:

 

 

Annonser

8 thoughts on “Är det lagligt för banker att ljuga om att de ”lånar ut” kronor?

 1. ”Pengar”, oavsett det är på papper eller virtuellt är en värdesättning av någons arbete, eller något materiellt som vi har kommit överens om värdet på.

  För den som inte har ett behov av det arbetet, de materiella tingen, så har de inget värde alls.

  Vad har du för alternativ till dagens situation? Hur skall arbete och materiellt värderas? Hur skall ett samhälle finansieras.

  Hur skall jag få ”mat på bordet, och tak över huvudet”?

  • Och på vilket sätt svarar du på frågan om bankerna har laglig rätt att ljuga? Såsom SEB i blogginlägget, när SEB påstår att banken lånar ut kronor kronor till ett kundkonto. Vore tacksam om du försökte låta bli att avleda från frågeställningen.

   Jo vi använder bankernas skulder (dvs våra kontoinnehav) som betalmedel istället för kronor. Av den sk penningmängden består 98% av bankernas skulder till kontokunder som bankerna hittat på vid det likaså påhittade ”lånetillfället” genom att ljuga på ovan sätt och endast 2% av penningmängden består av kronor. Frågan var, återigen, har bankerna lagligt stöd att ljuga den sk ”låntagaren” i ansiktet genom att påstå att banken lånar ut kronor?

   Alternativet är att bankerna slutar ljuga och gör det de säger sig göra – låna ut insatta kronor. Av vilken anledning föredrar du att de ska få fortsätta ljuga?

 2. Michael Thudén — Bankvärlden domineras av judar vilka enligt egen tradition har rätt att ljuga för otrogna. Den där Alexander Frisk som blockerade dig på Facebook, har han sitt svenska soldatnamn till trots någon judisk koppling?

 3. Det finns gott om troll både på Google och Facebook. Dvs. av banksystemsmaffian betalda debattörer. Själv har jag väldigt lite tålamod med dylika personer, beroende på att de talar mot sitt sunda förnuft. Jag är även en dålig debattör och jag kommer sällan på snabba repliker. Men det hindra mig inte från att dra slutsatser.
  En sak jag tycker du borde nämna är att de basresurser hela bank/pengar/värde/skulder/investeringar/maktsystemet, mm vilar på är ändliga dvs de är lager och inte flöden. Vi har byggt upp ett skuldsystem där skulderna växer exponentiellt och blir därför omöjliga att betala tillbaka när de lagrade resurserna nu börjar tryta.
  Att då förespråka e-kronor skapade av en centralbank är inte mycket bättre än de krediter bankerna skapar. E-kronor är inte varubaserade bytesmedel utan skapade av en centralbank och ännu mer centraliserade och lättare att manipulera än dagens system. Ja, jag vet att det blir handel med skuldsedlar och inte varor (guld, pälsar, skor, utsäde, olja, mm) men de är ändå bättre och mycket svårare att manipulera av våra så kallade ledare. Skriver på mobilen eftersom datorn lagt av. NSA?

  • Som du vet, Farfar, så delar jag inte din uppfattning om att vi ska gå tillbaka till byteshandel. En byteshandel med guld som bas kommer kräva att bankerna skriver ut skuldsedlar på guld som de ”lånar ut” och sätter alt i skuld med. Dessutom måste det även finnas ett clearinghus vid byteshandel med guld – dvs en centralbank för att cleara bankernas skuldsedlar mellan varandra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s