All makt utgår från pengarna – inte från folket – dags att skriva om det sociala kontraktet

Så här är det:

Vi kan skylla på judar, muslimer, Trump, Clinton, illuminati, nyliberaler, frimurarna, jesuiterna, nazister, Sverigedemokrater, neokommunister (va fan det nu är) osv och krypa in i alla kaninhål som finns (eller inte finns). Vi kan snöa in på 911, månlandningen, rymdödlor, om Hitler fortfarande lever , om Alex Jones är kontrollerad opposition, etc etc. Vi kan tjafsa om höger och vänster och låtsas som om politikerna har någon makt

Vi kan fritt kombinera ovan plus X antal andra infallsvinklar och tro oss få nya perspektiv och fastna i tjafs i evigheter om vem som har rätt kombination till att låsa upp låset till sanningen. Resultatet blir en slingerbult där vi låser fast oss i en gordisk knut av olika perspektiv. Det är dit makten vill ha oss.

Vill vi ha förändring måste vi veta hur systemet fungerar för att kunna ändra det. Och då menar jag rent mekaniskt. Om man inser att all makt INTE utgår från folket (såsom grundlagen påstår) utan att all makt utgår från pengar kan man förstå hur makten drar i trådarna.

Allas liv kretsar kring pengar – vi måste ju ha pengar för att kunna leva i detta samhälle. Hur pengar skapas och på vilka villkor utgör grunden för den gemensamma scen kallat samhället. Att pengar skapas genom skuldsättning skapar behovet av konkurrens mellan skuldslavarna – den som kan roffa åt sig kan betala sin skuld och bli fri på någon annans bekostnad genom att denne får kvarstå i skuldslaveri. Konkurrensen mellan skuldslavarna måste rättfärdigas med kvasidarwinistiskt svammel om att marknadens grundbult är konkurrens. Vi formas till att tro att vi inte är sociala varelser vars evolutionära fördel kommit genom samarbete. Istället fås vi att tro att vi måste vi slåss mot varandra för att kunna komma åt pengarna.

Hur pengar skapas är mao grunden för hur samhället mekaniskt fungerar. Pengar är det sociala kontrakt som styr hur vi ser på varandra och hur vi behandlar varandra. De som kan hitta på pengar genom skuldsättning kan styra skuldslaveriet och forma samhället därefter. Klart som fan att de då vill få oss att fastna i evighetstjafs om huruvida Hitler flydde till månen eller inte.

Det är dags att skriva om det sociala kontraktet nu! Men då måste vi förstå att dagens sociala kontrakt mekaniskt är grundat på skuldslaveri åt banksystemet. Det är nödvändigt om vi vill sluta springa i ekorrhjulet för att tjäna slavägarna.

————————————

cover_i_sigil
Boken som mekaniskt beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
—————————–

 

Annonser

22 tankar om “All makt utgår från pengarna – inte från folket – dags att skriva om det sociala kontraktet

 1. Exakt så är det, problemställningen finns nu.
  Men det vi stångar våra huvuden blodiga med, är ju hur vi löser problemet?
  Det handlar tyvärr om psykologi, hur man får folk att fatta och agera.
  Men på vilket sätt skall dom (eller vi) agera?
  Fast även om alla fattar det vi fattar, så händer inget ändå.
  Dom patologiskt giriga asen fortsätter att plundra oss, för att ingen stoppar dom.
  Glöm att asen plötsligt skulle få dåligt samvete och sluta med plundringen.
  Vi måste agera!
  Hur?
  Jag får väl procudera en idé om hur.
  Alla slutar betala sina lån, som ju ändå inte är lån på riktigt! – Vad kan asen göra då? – Ingenting.
  Men det funkar bara om ALLA gör det.
  Vad gör man som enskild människa, tills den stora tröga massan är med på noterna?
  Lever utanför samhället, typ munk, eller i såna där små kollektiv som fixar sin egen försörjning.
  Fler som har idéer på vad vi konkret gör, efterlyses!

  • Bra idé! Som du skriver, vad ska de göra? Man borde skapa ett ”Vi skiter i att betala påhittade skulder till bank”-partiet.

   Tyvärr vill folk hellre vara kvar i Matrix och inbilla sig bli allt rikare ju mer skuldsatte de är.

 2. För att orimlighetera ska spridas måste man ha ett allternativ att komma med och det enda jag kan komma på är ett lågenergisamhället baserat på självförsörning. Men hur många vill ha det samhället, när det enda som existerar i folks huvud är mer resor och mer konsumtion?

 3. Som sagt, det handlar om psykologi. Jag skrev att det funkar bara att skita i bank”lånen”, om ALLA gör det. Nja, det räcker med ca 20-30%, för att resten skall hoppa på. Dom flesta gör det inte för att dom fattar, utan för att dom bara vill slippa betala, men än sen, bara revolutionen börjar 🙂
  Det finns tester som pekar på så lite som ca 5%, för att starta. Sen hakar resten på!

 4. För att locka även mer moraliska människor, som tycker att man skall göra rätt för sig, så tror jag faktiskt att de flesta kan digga följande:

  Alla som har lån,betalar istället till staten, minus räntan.
  Det blir win-win- loooooose.
  Win 1 = alla utom bankerna vinner på det.
  Win 2 = moralen hålls uppe, då folk ”gör rätt för sig”
  Looose = Bankerna och deras förbannade perversa hydra går åt pepparn.

  Som Michael skrev, ett parti ”Vi skiter i att betala påhittade skulder till bank”-partiet” bildas.
  Längtar till kommande debatter där bank-asen skall försvara sitt helvetes-system mot denna nya ordning, och sålunda exponerar sig helt öppet, samt se hur och vilka andra som skott sig på det, förutom bankirerna, typ politikerna av traditionell typ 🙂

 5. Du glömmer att det nuvarande systemet ser ut som det gör med statens goda minne. Bankerna utnyttjar bara situationen. Felet sitter hos oss själva. Vi tror vi kan göra vad vi vill. Vi har bara rättigheter och inga skyldigheter. Vi ska ha bekväma liv och inte behöva avvara något. Vi har fått det samhälle och de ledare vi förtjänar och ytterst få vill ändra något.

  • Jag tror förvisso att bankerna styr både politikerna och staten – men vi är oense där, farfar.
   Lite svårt att se att alla tror sig bara ha rättigheter men inga skyldigheter när världen aldrig varit ”skyldiga” bankerna så mycket som nu. Aldrig har så många sprungit i ekorrhjulen till nyttan av så få.

   • Med rättigheter menade jag vi tror oss ha rättighet att behandla vår planet efter människans behag och detta utan konsekvenser. Få av oss vill avvara några av de bekvämligheter vi tar för självklara.

    ”Relationen mellan fixerad och förbrukad exergi i/ur jordsystemet måste över tid vara minst 1:1 för att de livsbetingelser skall kunna bestå, som vi människor och våra medvarelser är biologiskt anpassade till och beroende av för vår existens.  Vår roll i systemet måste därför vara att med vår intelligens, vår rationalitet och vårt tekniska kunnande, bidra till att hela jordsystemet med alla dess ingående ekosystem fungerar minst lika bra – helst bättre – och tillgodogör sig mera solexergi och förnyar resurserna där minst lika bra – helst bättre – än det /de skulle ha kunnat göra utan denna vår medverkan”.  
    /Staffan Delin

   • Jo, men även där kommer pengar in då all form av självständighet (personlig, regional eller nationell) minskar bruket av pengar. Ju större avstånd och desto mindre självförsörjningsgrad desto mer pengar måste användas – det är det som är grunden för den sk ”frihandeln” och rovet på planeten. Så bank och penningsystemet är skyldiga till att de låser fast oss i kärran som allt fortare far mot ättestupan.

 6. Det finns en myndighet till som styr våra pengar och det är vår riksbank vars ledamöter inte är valbara. Riksbanken ägs av staten men är frikopplad från politiska beslut, den ska ”bara” se så till att inte inflationen skenar för mycket. Detta är den dolda makten som ger bankerna tillstånd att skapa pengar!

 7. Så du menar Michael att vi måste upplysa alla hjärntvättade att de är lurade, och försatta i livslång skuld och inte tjafsa om ditten och datten eller om skuldslavarna är vita eller svarta? Lär ta några årtionden och jag förstår vad du menar. men under tiden har islamisering, bidragssystem, pensionskolaps, gängkriminalitet, partier, politruker förstört vårt samhälle till ruinens brant? Nog måste vi upplysa om vissa symtomdämpande åtgärder som att stänga gränserna och stoppa ensamkommande män, som kan vara förklädda terrorister/proxysoldater. Arbeta för fred och äkta gemenskap. Under tiden upplyser vi folket om hur vi alla är satta skuld och vilka som ligger bakom detta. Och jag är trött på att bli kallad rasist så fort jag kritiserar islamiseringen och den vänstersväng som Svenska Kyrkan sysslar med idag, vilket är en stor anledning till att många överger samma kyrka i stället för att ta upp kampen mot förstörelsen av vår religion.

  • Jo, det finns massa problem man kan diskutera men när det gäller penningskapandet är det bra om man inte glider iväg och diskuterar annat. Det är för lite systemkritik och för mycket ”hitta den skyldige” – för att ändra måste man förstå hur systemet fungerar nu.

   • Nja, jag anser det nog ofrånkomligt att man avviker från ämnet ibland, framförallt när man diskuterar ekonomi och parasitsystem. Jag vill inte stirra mig blind på en fråga utan att dra in andra livsfrågor i problemet, och framför allt när det gäller ekonomi=hushållning!

 8. Vill du diskutera penningsystemet, Kjell? Det här är kanske inte rätt ställe att diskutera Kent Ekeroth? Jag tror du vet hans syften och bakgrund men det kanske inte är rätt ställe att diskutera det här.

 9. Jo du kan göra det enkelt för dig men jag försöker diskutera multipla frågeställningar inte centrera problemen till invandring eller Kent Ekeroth vist har det inte här i din blogg att göra. Men jag vill inte förenkla detta, jag vill göra det svårt för nöten måste knäckas att ekonomi=hushållning.
  Petrodollarns ställning är än så länge ohotad och Banksters gör allt för att det ska förbli så. Jag vill visst diskutera penningsystemet men utveckla frågeställningen. Om jag spetsar till det med att penningsystemet är krig, folkmord, krigsprofit, skuld- och skattslaveri mm. Banksters kommer köra kärnvapen till gränser där folk är motsträviga som Ryssland, Kina, Syrien, Iran mfl. Bankesters vill inte vinna några krig, de vill föra krig och som frimurare finns de på bägge sidor av alla konflikter, så har det alltid varit i historien.

  Läs denna blogg om ”Människans överlevnad”
  https://www.globalresearch.ca/the-survival-of-humanity-economic-warfare-against-the-world/5499011?utm_campaign=magnet&utm_source=article_page&utm_medium=related_articles

 10. Jag har inga lösningar att erbjuda.

  Söker du sanningen? Michael gör du det? Fråga då inte om jag eller någon annan har några lösningar på världens problem, utan sök själv efter den och behåll den för dig själv, för ingen kommer att tro dig.

  Makten är överallt och står över penningsystemet och profiten alla jagar, ja det gör vi alla. Personerna som har makten äger allt så de behöver inte mer, för de har redan allt, de har nämligen makten över sanningen och det är det som räknas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s