När FN hånskrattar åt Trump är dollarimperialismen nära sitt fall

Igår kom EU och Iran bakom ryggen på USA i FN i New York överens om att kringgå dollarn som svar på Trumps sanktioner mot Iran.

EU and Iran agree on new payment system to skirt US sanctions

Kollade för en gångs skull på nyheterna igår och tydligen hånskrattade andra länders representanter åt Trump när han talade i FN. När världen hånskrattar åt USA:s roll som unipolär världspolis är det ett tecken på att världen tappat respekten för USA:s våldsmonopol.

Jag har inte mycket till övers för John Kerry men han har rätt i intervjun nedan där han säger att Trumps sanktioner mot Iran och krav att andra länder måste följa sanktionerna annars kommer även de straffas är ett recept på att döda dollarimperialismen.

Men inte ett ljud i den svenska ”fria” median om detta. Den enda artikeln i svensk media som tar upp dollarhmperialism (Sovjets utrikesminister Molotovs uttryck efter Bretton Wood) skrevs för tio år sedan i Kristianstadsbladet:

”EU gör vad USA ber dem att göra”

Tydligen gör inte EU vad USA säger längre.


 

cover_i_sigil

Boken som mekaniskt beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:

 

Annonser

3 tankar om “När FN hånskrattar åt Trump är dollarimperialismen nära sitt fall

  1. ”Tydligen gör inte EU vad USA säger längre.” Det viner i toppen. Hör man något mot Iran är Israel där bakom och bestämmer. Trump är Israels man. Dock är han inte med i samma smet som Obama-Hillary och Soros (som också var Israels ”män”). Grupperna slåss. Även om dollarn försvinner så vad är det som inte säger att toppen på pyramiden redan har bestämt det så.
    En grej som talar emot är att dom i toppen inte kan styra över världshandeln. Alltså vad folk i olika länder gör på backen. Det kan hända att girigheten blir båda falangernas fall vad som än händer. Det får vi hoppas på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s