Skattebrotten bankerna sysslar med är bara toppen på isberget av parasitär imaginär ekonomi

SEB har tydligen gjort sig skyldigt till skattebrott. Samma SEB hade hand om skattekontona tills för några år sedan (nu är det tydligen Swedbank som har hand om skattekontona).

Tydligen gäller skatteflykten aktievinster. Vilka varor och tjänster skapar börsen? Inga! Börsen är en spelhåla där aktieägare satsar aktier på ett riggat roulettbord. Ytterst lite av handeln sker med nyemissioner där företag ger ut nya aktier för att finansiera sig – nästan all handel på börsen är mao egentligen inte handel utan bara ett spekulativt bollande med befintliga aktier.  Därför bidrar börsen i princip inte med ett skit till ekonomin i form av varor och tjänster – börsen är till 99% imaginär ekonomi.

Ändå består ekonominyheterna i media nästan uteslutande av hur börsen ”mår”. Vi har mao en imaginär mediebevakning av ekonomin där den reella ekonomin av riktiga varor och tjänster är underställd beskrivningen av den imaginära finansiella låtsasekonomin. Ehrenberg på ETC skrev en intressant artikel om börsens låtsasekonomi.

Som Ehrenberg beskriver i ovan artikel är våra pensioner inslängda som spelbrickor i spelhålan börsen. Vi har därför imaginära pensioner.

För att våra imaginära pensioner ska växa måste de imaginära insatserna på spelhålan börsen växa. För att börsen ska växa måste mao mer imaginärt kapital pumpas in i börsen. Detta sköter bankerna genom att ”låna ut” imaginära kronor som de hittar på genom att trolla fram dem från luften (ingen bank har någonsin lånat ut en endaste krona till ett kundkonto – det hindrar dock inte banken från att ljuga och påstå att kundkontona innehåller kronor – det är mao bokstavligt imaginära kronor).

Förutom att pumpa upp börsen och pensionerna till påhittade värden blåser bankerna dessutom upp bostadsbubblan genom att hitta på än mer imaginära kronor som banken imaginärt ”lånar ut”. Bankerna står mao där för den imaginära parasitära delen av ekonomin medan de boskuldslavar bankerna suger ut för det arbetet i den verkliga ekonomin.

Pyramidspel bygger på tron att de som deltar i det tror att de kommer få en vinst i framtiden. Egentligen är pyramidspelet en hägring – ett tomt skal – dvs den framtida vinsten är imaginär. För att folk ska fortsätta vara kvar i pyramidspelen börsen och ”bostadsmarknaden”  måste därför pyramidspelen växa – för annars kommer folk se den imaginära kejsarens nakenhet och kräva att få ut vinsten nu. Den parasitära imaginära icke skapande delen av ekonomin måste mao växa på den verkliga ekonomins bekostnad.

Från detta riggade pyramidspel anordnar sedan bankerna skatteflykt åt de största parasiterna. Men skatten är också en del av bankernas imaginära parasiterande värld. Enligt Maastrichtföredragets artikel 104(1) måste stat och kommuner ”låna” påhittade imaginära kronor av banksystemet – staten får inte skapa riktiga kronor för att finansiera sin verksamhet – staten har ju, som sagt, inte ens hand om skattekontona – de ligger ju på Swedbank. Vi betalar alltså imaginära kronor i skatt för imaginära lån som stat och kommuner tagit av bankerna.

Vad händer med värden när parasiten sugit ut all näring? Jo, värden, dvs den verkliga ekonomin dör, medan parasiten försöker hitta en ny värd. Parasiten kallar detta dödsstadium av den reella ekonomin för det ”postindustriella samhället” . Vi är nästan där nu.

Dags att vakna? Dags att bli förbannad?

————————————

cover_i_sigil
Boken som mekaniskt beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt kan beställas här:
—————————–
Annonser

4 tankar om “Skattebrotten bankerna sysslar med är bara toppen på isberget av parasitär imaginär ekonomi

  1. http://www.domkloka.se finns en beskrivning på hur man på ett enkelt sätt skulle kunna få ordning på ekonomin så att åtminstone 98 % av befolkningen får det bättre samtidigt som vi kan minska den totala konsumtionen så att vi kan klara av klimathotet och få en stor inkomstutjämning. Läs där!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s