För att förstå bank och penningsystemet måste man förstå att bankerna ljuger om precis ALLT!

Sammanställde några av de mest fundamentala lögnerna som bankerna bygger sitt bedrägeri på. Allt är tvärtom och har man bara insett att bankerna ljuger om precis ALLT så är det enkelt att se igenom.

Lögner


cover_i_sigil
Boken som mekaniskt beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt kan beställas här:
—————————–
Annonser

11 tankar om “För att förstå bank och penningsystemet måste man förstå att bankerna ljuger om precis ALLT!

 1. E-kronor betyder, till skillnad från sedlar och ärliga pengar, att staten kan följa, spåra och styra varje transaktion mellan både individer och företag. Detta är inte vad jag eller någon upplyst människa kan kalla demokrati. E-kronor betyder istället att vårt samhälle tar ett steg till mot tyranni och statligt förtryck. DDR är bara förnamnet.

  • Vi har nog väldigt olika syn på vad som är en upplyst människa. Det går uppenbarligen att ha ungefär liknande faktaunderlag, men ändå dra helt olika slutsatser om vad det innebär. Jag ser inte det ”mörker” som du verkar se med införandet av en statlig e-krona. Alternativet som vi har i dag med banker som producerar ”kronor”, ser jag som ett sämre alternativ. Jag delar inte din uppfattning om att staten skulle se något slags egenvärde av att motarbeta folket och den ”lilla” människan. DDR-tiden är förbi och tillhör den gamla eran.

   • Det roliga med den österrikiska skolan är att den alltid skyller allt på staten – även när storföretagen är mångfalt större och mäktigare än staten. T.ex hade ostindiska kompaniet en armé som var dubbelt så stor som den brittiska – den brittiska staten var underställd ostindiska kompaniet – inte tvrtom. Idag är det samma sak – den sk ”frihandeln” är bara till för att storföretagen ska kunna kliva över alla stater. Så det skruvade är att den österrikiska skolan inte alls är rädd för storföretagsdiktaturens hot mot demokratin – allt ont är bara kommet från staten.

    Jag kan förstå tanken att staten kan vara förtryckande men om inte staten finns finns ingen motmakt alls mot storföretagens diktatur. Staten är ett redskap som kan användas både till gott och till ont – men om staten avlivas – såsom den österrikiska skolan föreslår i sin värsta anarkokapitalism så lämnar det bara fritt spelrum för storkapitalet och storföretagen.

    Ett guldbaserat system kommer bygga på att bankerna fortsätter ”låna ut” sina skulder på guld för guldet kommer inte användas som betalmedel. Bankens skuld kommer, liksom nu, återfinnas på kundernas konton – mao det kommer vara ett exakt lika övervakat system som dagens där bankerna har koll på precis varenda transaktion du gör – men du jämför inte dagens storbanker med DDR för det – detta då, som sagt, allt alltid är statens fel – oavsett va fan bankerna har för sig.

 2. Dagens system ser ut som det gör med staten goda minne. Dagens system är konstruerat som det är för att styra, bestjäla och manipulera folk. Inte ett enda politiskt parti ville vid den förfrågan Jak-Bank gjorde för något år sedan, ändra på det! Att bankerna på någon sorts eget bevåg skulle ha infört innevarande regler är bara en myt. Det är staten som, i maskopi MED bankerna, har infört dagens system. Varför skulle annars Ingves sitta i radion och blåljuga om världens nuvarande ekonomiska status och världen har ett skuldberg som är omöjligt att betala utan att passera ett stadium av hyperinflation? Staten är inte längre till för att tjäna folket, utan för att tjäna sina ägare. Titta på vilka alla fd. sossepampar jobbar för. Äcklet Reinfeldt hycklar inte i alla fall.

  E-kronor skulle kunnat vara en bra sak, om man kunnat lita på statens ägare och kontrollanter, men dagens värld visar just att dettainte fungerar. Guld kontrollerade någotsånär politikerna fram till 1971, sedan fick vi dagens system. Fria pengar är det ett upplyst folk väljer, inte dess förtryckare. Men för att inse vem som är förtryckare bör man läsa Murray Rothbard.
  Slut!

  • Helt värdelös då snubben inte kan skilja på valuta och bankernas skulder på valuta. Inte vid ett enda tillfälle nämner han orden kredit eller skuldsedlar. 98% av penningmängden består av bankernas skulder på valuta – dvs endast 2% av penningmängden består av valuta (dvs kronor i Sverige). Att Miseaner aldrig kan fatta att det är bankernas ”utlåning” av sina egna påhittade skulder som skapar den enorma skuldsättning som råder är tecken på närmast grotesk dumhet. Miseaner vill ha kvar bankernas rät att skuldsätta allt med påhitt bara påhitten har guld som bas istället för fiat (valuta i dagens system) – Miseaner är mao för samma skuldslavsystem som nu – bara i annan täckmantel (det är därför miseaner alltid skyller allt på staten)

   Valuta i ett fiatsystem är permanenta pengar och kan liksom en katalysator göra det pengar ska göra – döda skulder utan att själv förtäras. I det kreditsystem som miseanerna försvarar fortsätter bankerna skuldförslava allt genom att de tillåts fortsätta föda påhittade skuldlappar på guld.

 3. Med denna historia i beaktande, mycket rolig i sin sorgsenhet hur vi är beskaffade så undrar jag vad E-kronor har någon som helst betydelse. Vi kn…as ju hur vi än gör i dagens system?

  En liten pojke frågar sin far: Far, jag ska skriva en uppsats i skolan, får jag ställa dig en fråga?
  Självklart min son, fråga på!
  Vad är politik, far?

  Tja…. i politiken finns det 5 folkgrupper:
  1) befolkningen
  2) regeringen
  3) den ekonomiska makten
  4) arbetarklassen
  5) landets framtid

  Jag förstår inte far… kan du förklara det för mig?

  Ok, jag använder vårt hem som exempel. Jag tjänar pengarna till det här gemensamma hushållet, alltså är jag den ekonomiska makten.

  Din mor administrerar och använder pengarna, hon är alltså regeringen.

  Vi ser efter dina behov, du är alltså befolkningen.

  Din lillebror är landets framtid, och hans barnflicka är arbetarklassen, förstår du det, min son?
  Mer eller mindre…
  Om natten vaknade den lille pojken av att lillebrodern grät. Pojken gick upp för att se vad det var som var fel, och han upptäckte att lillebror hade bajs i blöjan. Han gick in till föräldrarnas sovrum där modern sov tungt.

  Så han gick till barnflickans rum, men genom nyckelhålet såg han fadern igång med att klä av barnflickan. Eftersom de inte reagerade på att han knackade på dörren, gick han tillbaka till rummet och sov vidare.

  Nästa morgon sa pojken till fadern:
  Nu tror jag att jag förstår vad politik är!

  Strålande, min son! Försök att förklara det för mig med dina egna ord.

  Jag tror att det är så här: Medan den ekonomiska makten knullar arbetarklassen, så snarkar och sover regeringen, befolkningen blir fullständigt ignorerad, och landets framtid står i skit upp till halsen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s