Ett betalmedels funktion är att betala, dvs döda, skulder. Bankerna ska inte få hitta på ett betalmedel som föder skulder.

Så länge bankerna har rätt att hitta på ett betalmedel genom att föda skulder har vi ett skuldslavsystem och inte ett ärligt betalsystem då ett ärligt betalsystem måste bygga på att döda skulder – inte föda dem såsom bankerna gör idag.
—————–

cover_i_sigil
Boken som mekaniskt beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt kan beställas här:
—————————–

 

 

Annonser

4 tankar om “Ett betalmedels funktion är att betala, dvs döda, skulder. Bankerna ska inte få hitta på ett betalmedel som föder skulder.

 1. Kan E-kr bli bankernas räddning eller vad tror du? Jag menar när skuldfällan avslöjas för majoriteten. Om då staten avskriver alla skulder, vilket jag tror är en utopi men ändå, är då E-kronan deras räddning? Eller är detta omöjligt.

  • Nä, för om alla har möjlighet att hålla E.kronor på riksbankskontona kommer bankerna kunna utsättas för digitala bankrusningar. Det sjuka nu är att bankerna sett till att nästintill endast deras betalmedel (dvs bankernas egna skulder) går att betala med.

 2. Jag slutar aldrig förvånas över den utbredda okunskapen och naiviteten. Det kommer att krävas mycket ORD och mycket HANDLING (vid handling=köp) för att komma tillrätta med dessa fundamentala och mycket allvarliga samhällsbrister. Många samhällen har genom historien trillat ner i låsningar som förslavat massorna:
  1 religiöst (IS, Spanska Inkvisitionen, Ayatollorna i Iran, Wahibismen i Saudiarabien,etc),
  2 politiskt (Nazism, fascism, etc), och
  3 diktatoriskt (Stalin, Kim il-jung, Tsarer, Japanska och Kinesiska Kejsare, Mao, nordiska kungar som Gustav III, Karl XII, etc).

  Stora grupper har hyllat, gynnat och befäst deras maktbas genom att (i vart fall inledningsvis) flyta med strömmen.

  Jag uppfattar
  4 storfinansens pågående kapning av penningsystemet
  (som hunnit längre i Sverige än de flesta andra länder)
  som ett liknande fenomen.
  Med ett levande kontanthanteringssystem har (hade) man en sorts ”antibiotika” mot sjukan, eller en sorts tryckutjämningsventil. När inte dessa finns längre blir ”banksjukan” livshotande för ett samhället utan immunförsvar.

  Det riktigt skrämmande för samtliga dessa demokratins cancersvulster 1, 2, 3, 4 (etc) är hur människorna, förslavade inuti systemen, har och haft så svårt att inse problemet/skadan/bedrägeriet/etc. Denna totala avsaknad av själv- och sjukdomsinsikt har vi sett åtskilliga exempel på genom historien. När förtrycket gått väldigt långt blir det ”livsfarligt” att ifrågasätta. Men innan dess uppvisar den stora majoriteten strutsbeteende (och förnekelse). Vi i Sverige kan inte skylla vår passivitet på sådana hot för vi har möjlighet att organisera motstånd utan repressalier. Vår undanlåtelsesynd blir därmed så mycket allvarligare än de utländska förtryckta vi annars förvånat undrar varför de inte gör uppror mot sina förtryckare.

  Det kommer att krävas många ORD för att medelst folkupplysningskampanjer medvetandegöra såväl medborgarna/väljarna som deras politiska ombud till SJUKDOMSINSIKT. Tack Michael (m fl) för den insats ni gör!

  De nu allt mer maktfullkomliga bankerna kommer inte att släppa ifrån sig den tillskansade kontrollen frivilligt. Till detta krävs HANDLING.
  – Betala aldrig annat än med sedlar och mynt.
  – Byt till en kontanthanterande traditionell bank.
  – Kräv av dina riksdagspolitiker att de genom lagstiftning (som i Danmark) förtydligar ”kontantplikten” (d v s erbjuder man digital betalning skall man vara lagstadgat tvungen att även ta emot kontanter).

  Det var försök till:
  – Symptombeskrivning,
  – Diagnosering (som Michael är fantastiskt tydlig kring), och
  – Behandlingsförslag.

  Den ”finansiella cancern” har gått så långt att det nu är rena ”cytostatikabehandlingen” som skall till. Men det verkar som om ”ingen vill gå till doktorn” för man vill inte veta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s