USA svälter ihjäl folk i Venezuela på samma sätt som de svalt ihjäl 500 000 barn i Irak genom sanktioner enligt fd FN-tjänsteman

Det här kommer inte komma upp i någon av Sveriges sk ”fria media” och jag är faktiskt förvånad att tidningen Independent tillåtit artikeln. En fd FN-tjänsteman jämför USA:s sanktionerna med medeltida belägringar:

“Modern-day economic sanctions and blockades are comparable with medieval sieges of towns.

“Twenty-first century sanctions attempt to bring not just a town, but sovereign countries to their knees,” Mr de Zayas said in his report.”

Som jag beskrev i ett tidigare inlägg svälter USA ihjäl länder som inte använder dollar. Den sk ”frihandeln” syftar till att göra främst U-länder så osjälvständiga som möjligt så att de inte kan försörja sin egen befolkning (jag beskriver det mer detaljerat i det inlägget). På så sätt kan USA:s finansiellt och ekonomiskt belägra landet och svälta det till underkastelse om landet blir obstinat och inte överlämnar sina tillgångar till USA:s kapitalism.

Mr de Zayas recommended, among other actions, that the International Criminal Court investigate economic sanctions against Venezuela as possible crimes against humanity under Article 7 of the Rome Statute.

Och visst bör det rättsligt prövas om USA:s sanktioner är brott mot mänskligheten. Men det kommer aldrig ske – lika lite som någon ställdes till ansvars för sanktionerna mot Irak. För det är ju inte första gången USA försöker svälta ihjäl ett land till underkastelse. USA svältsanktioner mot Irak innan invasionen 2003 är ett annat exempel. Enligt en undersökning av FN 1996 dog minst en halv miljon barn som en följd av den av USA orkestrerade massvälten (troligen betydligt fler då sanktionerna fortsatte ända fram till invasionen 2003).  Dåvarande amerikansk utrikesministern Madeleine Albright tyckte det var värt priset.

FN hade under denna tid ett ”olja mot mat”-program och chefen för detta program, Dennis Halliday, avgick då han inte ville vara delaktig i folkmord. Likaså avgick hans efterträdare, Von Sponeck, med motivering att han inte heller ville vara delaktig i folkmord. Den tredje chefen, Jutta Burghardt, avgick inte men höll med sina företrädare Sponeck och Halliday om att det var fråga om folkmord. Det folkmordet skulle givetvis också ha prövats i Internationella brottmålsdomstolen för brott mot mänskligheten.


cover_i_sigil

Boken som mekaniskt beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt kan beställas här:

Crash course i hur penning och banksystemet fungerar

Annonser

2 tankar om “USA svälter ihjäl folk i Venezuela på samma sätt som de svalt ihjäl 500 000 barn i Irak genom sanktioner enligt fd FN-tjänsteman

 1. Väst har ju försökt svälta ihjäl Ryssland med sanktioner men Ryssland har, till skillnad mot Venezuela, sett till att de är självförsörjande på mat. Dessutom håller Ryssland på att frigöra sig från västs skuldfälla. Antagligen kommer rysshatet i media slog rekord snart i takt med att Ryssland frigör sig.

  • Ja, antagligen.
   Nu har man piskat upp rysshatet så noggrant under så många år så det skulle inte förvåna mej. Matar man folk med vissa sk värdeord eller dito fraser under en längre tid (påverkansoperationer) så är risken stor att folk tror att det är deras eget intellekt som talar…. och att de har kommit på detta själva, genom att ”följa med” i pressen och bildat sej en egen åsikt.

   Ingen nyhet i.o.f., men fenomenet är mycket intressant. det förekommer f.ö i båda riktningarna och våra politiker lär sej detta i sina evinnerliga retorik- och ledarskapskurser.

   // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s